Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

30.06.2018

На Полтавщині через нестачу інсуліну 19-річний хлопець впав у кому


Поліція відкрила справу щодо можливих махінацій з препаратом


На Полтавщині через нестачу інсуліну 19-річний хлопець впав у комуУ Миргороді громаду збурила історія 19-річного хлопця, який впав у кому, бо не отримав ліків. Люди повстали проти єдиного на місто і район ендокринолога. Лікаря звинувачують у махінаціях з інсуліном, йдеться у сюжеті ТСН.

Поліція й адміністрація лікарні розпочали власні розслідування.

Скільки разів  потрапляв в реанімацію, 19-річний Влад вже не годен підрахувати. Діабет йому діагностували у 14. Лікарі одразу навчили, як вимірювати глюкозу і розраховувати дозу інсуліну. Головне - все робити вчасно і тримати рівень цукру стабільним.

"Якщо буде стрибати, то піде реакція на внутрішні органи, погіршуватимуться внутрішні органи. На серце, на очі, підшлункова, на печінку, на все", - розповідає постраждалий Владислав Москаленко.

Про страшні і незворотні наслідки хлопчик знав і намагався виконувати настанови. Проблеми почалися, коли став повнолітнім.

"Або є інсулін, або нема, або чекай, або хто перший прийшов, той і отримав", - ділиться хлопець.

Його історія стала останньою краплею в чаші скарг на миргородського ендокринолога. Громада зібрала слухання. Напруженість зростала - люди викликали поліцію, аби написати заяву про зловживання лікаря.

За паперами у Кибинцях 13 людей, яким потрібен інсулін. Насправді - 11. Такі розбіжності, кажуть, у кожному селі.

"Майже по кожній раді у нас висвітлювалося 2-3, в кого 6 людей, тобто це було лишнє, це була надбавка, за яку перераховувалися кошти. Заказував він інсулін більше, ніж проживало в цій місцевості", - розповідає член громадської ради при райдержадміністрації Миргорода Олена Трапікас.

"Це патологія рухома, вони ще не знають про них, є люди, які переїхали з району, є люди, які, вибачте, по віку і померли", - відповідає на закиди лікар.

Опальний ендокринолог Павло Ошека каже, різність цифр - технічна помилка, її вже виправляють.

А те, що Влад недоотримав інсулін, проблема державного рівня. Бо фінансування програми для дорослих урізали. І видавати гормон буде вибірково, доки потребу в ньому повністю не профінансують. Доти - закуповуватимуть з перебоями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавщина отримала сім автомобільних пересувних комплексів

Сільські ж ради, які сумніваються у списках, поданих лікарем, збираються кожну цифру перевіряти. Це проблематично, бо лікарська таємниця захищає персональні дані хворих.

Поки все не з'ясують, платити не будуть.

І поки вони не порозуміються, Влад, який живе на пенсію у 1400 гривень і не може самостійно купувати ліки, продовжить економити на ньому і на власному здоров'ї.

 

Схожі матеріали:
👁 1209
Категорія: Здоров'я
Теги: цукровий діабет, інсулін, діабет, Миргород, ендокринолог




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ