Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

03.03.2022

На Полтавщині достроково почали виплачувати пенсії за березень


Найбільша кількість людей – понад 108 тисяч – одержать підвищення до ста гривень


На Полтавщині достроково почали виплачувати пенсії за березеньНезважаючи на введений в країні воєнний стан, органи Пенсійного фонду України повинні забезпечити пенсійними виплатами своїх підопічних. На Полтавщині таких людей майже 414 тис. осіб.

Від сьогодні, 2 березня, тобто раніше законодавчо встановленого терміну, літні люди почали одержувати соціальні гарантії за поточний місяць. На кінець дня у повному обсязі профінансовані пенсії колишніх військовослужбовців, а також пенсійні виплати тих, хто одержує виплати через поштові відділення та банківські установи, – з 4 по 10 березня і з 4 по 9 березня відповідно.

Причому переважна більшість пенсій перераховані на підставі урядової постанови від 16 лютого п.р., тому виплати почнуть надходити у підвищених розмірах. Звичайно, лише у тих випадках, коли підвищення законодавчо обґрунтовані.

Як зазвичай буває під час масових перерахунків, збільшення виплат у кожного пенсіонера буде різним, адже розраховується показник індексації за спеціальною формулою з урахуванням зростання інфляції і збільшення середньої заробітної плати за три попередні роки.

Найбільша кількість людей – понад 108 тисяч – одержать підвищення до ста гривень. Близько 89 тис. пенсій зростуть на суму від ста до двохсот гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До уваги пенсіонерів, які тимчасово змінили фактичне місце проживання в умовах воєнного стану

Зважаючи на те, що люди свого часу мали різні заробітки і мають у підсумку різну тривалість страхового стажу, зафіксовані і більш суттєві суми підвищень, зокрема::
  • 350 – 400 гривень – 16, 3 тис. осіб;
  • 400 – 450 гривень – 19,3 тис. осіб;
  • 450 - 500 гривень – 19,3 тис. осіб.
У деяких полтавських пенсіонерів – а таких майже 26 тисяч – у березні пенсії зростуть на тисячу і більше гривень.

Аналіз, проведений у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Полтавській області, свідчить, що загальна потреба на виплату пенсій в регіоні у березні зросте майже на 142 млн грн. За оперативними даними, сума пенсійних виплат досягне 1 млрд 804,5 млн грн.

Крім того, тим людям, чиї пенсії не підпадають під індексацію (були призначені протягом останніх трьох років), з 1 березня буде здійснена щомісячна доплата у розмірі 135 грн.
Головне управління Пенсійного фонду
України в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1317
Категорія: Суспільство
Теги: пенсії, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині мотоцикл зіткнувся з автомобілем «Skoda» На Полтавщині мотоцикл зіткнувся з автомобілем «Skoda»
«Нерест 2024»: на Полтавщині оштрафували понад 300 порушн... «Нерест 2024»: на Полтавщині оштрафували понад 300 порушн...
Безвісти зниклого бійця із Полтавщини впізнали за ДНК Безвісти зниклого бійця із Полтавщини впізнали за ДНК
На Донеччині під час артилерійського обстрілу загинув вій... На Донеччині під час артилерійського обстрілу загинув вій...
ДТП на Полтавщині влаштували жінки: водійка ВАЗу загинула... ДТП на Полтавщині влаштували жінки: водійка ВАЗу загинула...
На Полтавщині водій «Renault Kangoo» заднім ходом допусти... На Полтавщині водій «Renault Kangoo» заднім ходом допусти...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ