Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

21.03.2019

На Полтавщині найкраще в Україні налагоджена робота з призначення субсидій грошима


В області понад 200 тис. сімей отримують субсидії готівкою


На Полтавщині найкраще в Україні налагоджена робота з призначення субсидій грошимаВ області понад 200 тис. сімей отримують субсидії готівкою.  У лютому загальна сума нарахованої субсидії готівкою становить понад 300 тис. грн. Понад 130 тисяч сімей одержують виплати через Пенсійний фонд України та понад 60 тисяч  – через АТ «Ощадбанк». На 18 березня через «Ощадбанк» виплати отримали більше 30 тисяч субсидіантів.

Про це під час селекторної наради з Віце-прем’єр-міністром України Павлом Розенком розповів заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло.

За його словами, з метою впровадження двох механізмів монетизації субсидій в області здійснили низку заходів.
 
«Провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення та розробили Пам’ятку одержувачам субсидій. Крім цього, організували системну роботу районних комісій щодо призначення субсидій. Субсидіантам, які отримують гроші через «Ощадбанк», надали супровід щодо оплати житлово-комунальних послуг. Сформували списки пенсіонерів, які за станом здоров’я не можуть самостійно звернутися до відділення «Ощадбанку» та узгодили з банком строки виплат субсидій», – розповів Олег Пругло.

Як зазначив Павло Розенко,  в Україні середній розмір субсидій, які люди отримуватимуть готівкою, становитиме 1676 гривень. Станом на 19 березня загальна сума нарахованої субсидії у готівковій формі становить 5,7 млрд грн.
«За нашими розрахунками, приблизно 3,5 млн господарств на сьогодні повинні отримувати субсидії у вигляді готівкових коштів. Нагадаю, що аналогічні суми люди отримають також у квітні й травні 2019 року. В системі нарахування субсидій нічого не змінилося. Ніяких додаткових критеріїв, ніяких додаткових обмежень, які якимось чином вплинули б на механізм доступу до субсидій», – зазначив Павло Розенко.

Селекторна нарада з Віце-прем’єр-міністром України Павлом Розенком
 

Міністр соціальної політики України Андрій Рева поінформував, що нині по Україні опрацьовано 43% заяв на призначення субсидій, що подані після 1 січня 2019 року.

За його словами, найкраще налагоджена робота в Полтавській області, де відпрацьовано 90% заяв, в Івано-Франківській –  69%, Київській – 63%, Львівській – 62%.

«У нас є регіони, зокрема це Одеська область, де опрацьовано лише 27% заяв, та Чернівецька, де  опрацьовано 15% заяв. Прошу всіх організувати належним чином роботу, зокрема на місцях, щодо призначення та надання субсидій у грошовій формі відповідно до положення про порядок призначення житлових субсидій, скоординувати діяльність відповідних органів, установ та організацій, задіяних у цьому процесі», – наголосив Андрій Рева.


Селекторна нарада з Віце-прем’єр-міністром України Павлом Розенком
 

На селекторній нараді порушили питання щодо розміру комісійної винагороди АТ «Ощадбанк», яка не повинна перевищувати 0,7% суми платежів.
 
«У підприємств водопровідно-каналізаційного господарства чинними тарифами на послуги не передбачено відшкодування витрат на комісійну винагороду, а у теплокомуненерго структура тарифу на теплову енергію передбачає розмір комісійної винагороди банків за послуги з прийняття платежів від населення в розмірі 0,5% прийнятої суми», – зазначив Олег Пругло.

Підприємства не мають грошей компенсувати комісію «Ощадбанку» в розмірі 0,7% за перерахунок субсидій та не мають права укладати договори на збиткових умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зустріч з експертом з питань місцевих фінансів

Це питання повинні урегулювати найближчим часом.  

Нагадаємо,  з 4 березня 2019 року субсидіанти-пенсіонери почали отримувати субсидії готівкою одночасно з пенсіями, а з 12 березня «Ощадбанк» виплачує «живі гроші» людям, які не є пенсіонерами і яким субсидію призначили до 31 грудня 2018 року.

Полтавська обласна державна адміністрація


Схожі матеріали:
👁 1050
Категорія: Полтавщина
Теги: селекторна нарада, Ощадбанк, готівка, субсидії, пенсійний фонд




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ