Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

22.09.2017

Гепатит А: статистика захворюваності на Гребінківщині та профілактика хвороби


За даними лікаря-епідеміолога Шовкопляс О.І., на 22.09.2017 року в місті та районі зареєстровано 14 випадків вірусного гепатиту А


На Гребінківщині зафіксовано спалах вірусного гепатиту АЗа даними завідувача Гребінківського РЛВ Лубенського МВПЛД ДУ «Полтавський ОЛЦ МОЗ України», лікаря-епідеміолога Шовкопляс О.І., на 22.09.2017 року в місті та  районі з початку 2017 року зареєстровано 14 випадків вірусного гепатиту А, з них 10 дорослих, 4 дітей. Про це Grebenka.com повідомили у Гребінківській міській раді.

Захворювання поширене  в м. Гребінка – 9 випадків, с. Мар'янівка - 5 випадків. Перебіг захворювання у хворих легкої та середньої ступені важкості. Виявлено 134 контактних осіб, з них 76 дітей, за якими ведеться медичне спостереження.

У вогнищах відбирались гігієнічні змиви з об'єктів довкілля, вода на вірусологічні дослідження. Антигену  вірусного гепатиту А у воді не виявлено. Протиепідемічні заходи тривають.

 Профілактика гепатиту А зводиться до раннього виявлення та ізоляції хворих. Так, особи, які контактували з хворими, підлягають медичному обстеженню протягом 35 днів на предмет виявлення ранніх симптомів хвороби.

 Хворим необхідно вичерпно розповідати медичним працівникам про свої контакти по роботі, серед друзів, знайомихі та сім’ї, поскільки приховування спілкування з іншими приводить до пізнього виявлення хворих, які перебувають в інкубаційному, переджовтяничному періоді та сприяють розповсюдженню ВГА, в результаті-страждають сім’ї, колективи!

 На сьогодні найнадійнішим та найефективнішим засобом захисту від інфекційних хвороб є імунопрофілактика. З появою вакцин проти гепатиту А відкриваються нові можливості у боротьбі з цією інфекцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині погіршилася ситуація із захворюваності на гепатит А (оновлено)

 В Україні зареєстровані та дозволені для вакцинації дітей і дорослих вакцини: «Хаврікс» виробництва компанії «Сміт Кляйн Бічем Фармасьютікал» (Великобританія), «Аваксім» - «Санофі Пастер» (Франція) (за повідомленням завідувача Гребінківського РЛВ Лубенського ДУ «Полтавський ОЛЦ МОЗ України» лікаря-епідеміолога Шовкопляс О.І.)

 Враховуючи, що заразитись на ВГА можливо контактним шляхом через брудні руки, посуд, іграшки, рушники загального користування, дверні ручки туалетів, необхідно суворо дотримуватись правил особистої гігієни.

 Частіше мийте руки! Пийте тільки кип’ячену воду! Ретельно обполіскуйте фрукти і овочі!

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.

Схожі матеріали:
👁 1429
Категорія: Здоров'я
Теги: Гребінківщина, Боткіна, гепатиту А, Гребінка, жовтуха




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ