Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

21.09.2016

На Полтавщині затримали хабарника - голову сільради


10 тисяч гривень зажадав отримати посадовець за надання дозволу на проведення монтажних робіт


На Полтавщині затримали хабарника - голову сільради10 тисяч гривень зажадав отримати посадовець за надання дозволу на проведення монтажних робіт. Наразі в приміщеннях сільської ради та у помешканні голови проводяться санкціоновані обшуки.

Оператвиники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Полтавській області ДЗЕ Нацполіції спільно з УСБ України в Полтавській області задокументували протиправну діяльність голови однієї з сільських рад Кобеляцького району.

Щоб провести монтажні роботи по проведенню електричного кабелю високої напруги в межах території села громадянин повинен був покласти до гамнця голови сільради 10 тисяч гривень. Однак гроші треба було перерахувати на банківській рахунок, який вона зазначила.

20 вересня, оперативники УЗЕ, слідства обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури Полтавської області затримали посадовця-здирника в службовому кабінеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пирятині загорівся гектар очерету

На даний час у приміщеннях сільської ради та за місцем мешкання фігуранта проводяться санкціоновані обшуки.

У рамках кримінального провадження відкритого слідчим управлінням поліції за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, оперативники УЗЕ та слідчі перевірять причетність голови сільради до вчинення аналогічних правопорушень.
За жагу до незаконного збагачення посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.
 
Департамент захисту економіки
Національної поліції України
тел.довіри (098) 103-96-59
[email protected]


Схожі матеріали:
👁 1223
Категорія: Полтавщина
Теги: Сільська Рада, посадовець, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ