Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

20.12.2014

ПАТ «Полтаваобленерго» звертається до споживачів електроенергії


Електроенергію вимикають переважно в години ранкового та вечірнього максимуму


В Україні зберігається доволі складна енергетична ситуація. Станом на 19 грудня відключено 29 енергоблоків на електростанціях України, з них 19 енергоблоків генкомпаній (8 блоків на ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго» і 11 блоків на ПАТ «Центренерго»).

З урахуванням проблем з постачанням природного газу, дефіциту вугілля та гідроресурсів, в країні виробляється менше електричної енергії, ніж це вимагають потреби споживачів. З початком холодів ця тенденція стає гострішою.

Спочатку за рекомендацією НЕК «Укренерго» ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» застосовувало графіки обмеження потужності та обмеження використання електричної енергії. Ними енергопостачальна компанія рекомендувала споживачам використовувати менше електроенергії у години максимуму, сподіваючись так вийти із ситуації. Але, на жаль, ці заходи не дали результати. Споживання електричної енергії залишалося вищим за обсяги її вироблення. І тому Міністерство палива та вугільної енергетики України змушене було ввести графіки аварійних відключень споживачів, які діють з 1 грудня 2014 року.

Електроенергію вимикають переважно в години ранкового та вечірнього максимуму. Саме у цей час виникає найбільше навантаження на електричні мережі. Графіки обмеження споживання електричної потужності та графіки аварійних відключень електроенергії застосовано відповідно до «Інструкції про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання» (затверджена наказом Міністерства палива та енергетики України 23.11.2006 року №456 та зареєстрована в Міністерстві юстиції України 19.02.2007 р. за №151/13418) для забезпечення надійної роботи Об’єднаної енергосистеми України в умовах дисбалансу між виробництвом та споживанням електроенергії (потужності), а також для запобігання порушення гранично-допустимих режимів роботи гідроелектростанцій і водосховищ України та дотримання узгодженого графіка перетоків електроенергії з енергооб’єднанням країн СНД та Балтії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медаль Федерації легкої атлетики Полтавщини отримав колишній заступник директора Гребінківської ДЮСШ

Останній раз вищевказані графіки масово вводилися наприкінці 90-х років минулого століття, коли мали місце значні перебої з поставками палива на електростанції у зв’язку з кризами платежів. Після 2000 року, коли ситуація стабілізувалася, дані графіки жодного разу не застосовувалися, хоча кожного року складаються, погоджуються та затверджуються і діють у період з 1 жовтня по 1 жовтня.

Розуміємо, що найбільше проблем виникає через те, що мешканці області не знають, коли і як надовго вимкнуть електропостачання.

До 24 грудня 2014 року будуть оприлюднені нові графіки аварійних відключень з розбивкою на години та населені пункти. Ознайомитися з ними можна буде на офіційному сайті підприємства.

Аби уникнути аварійних відключень електроенергії радимо жителям області економно використовувати електричні прилади у години максимуму. За можливості вмикати бойлери, пральні машини та іншу енергоємну побутову техніку вночі, коли навантаження на мережі менше. Також необхідно вимикати лампи, виходячи з кімнати та не залишати електроприлади в режимі очікування. Такі запобіжні заходи не лише допоможуть уникнути аварійних ситуацій, а й заощадять сімейний бюджет. Допомогти у даній ситуації можуть і підприємства, якщо хоча б частково відмовляться від вуличного освітлення та ілюмінації, переведуть роботу компаній на нічний графік.

Звертаємося до голів районних рад та районний державних адміністрацій з проханням роз’яснити ситуацію населенню. Тільки спільними зусиллями ми зможемо зберегти спокій та нормальний режим роботи як працівників енергокомпаній, так і мешканців області.

Варто зазначити, що ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» у даній ситуації теж не в кращому становищі, адже несе значні збитки, що пов’язані зі зменшенням плати споживачів за використану електроенергію. Вимкнення електроживлення – не ініціатива енергетиків області, а крайня необхідність, відмова від якої може призвести до краху Енергосистеми. І тоді вже точно вся країна потоне у суцільній темряві щонайменше на 2-3 тижні, а то й на місяці, адже відновлення системи енергопостачання – справа затратна і тривала.

Тож ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» розраховує на розуміння споживачів. Енергетики зараз працюють у авральному режимі. І просто не мають часу відволікатися на пікети споживачів. Варто зазначити, що останні не призведуть ні до чого, крім озлоблення. А сьогодні, як ніколи, нам варто триматися разом, адже тільки злагодженими діями ми зможемо подолати нинішню критичну ситуацію.

Адміністрація ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО»



Схожі матеріали:
👁 1528
Категорія: Суспільство
Теги: ПАО «Полтаваобленерго», електроенергія




Всього коментарів: 3

0
2 Машка   (20.12.2014)
Ох, Котику, як-би ж так було все, як нам хочеться... Але,хіба енергетики винні в тому, що робиться в країні? Це все одно, що звинувачувати продавця за ріст цін. А ще всім цікаво, ким же працюєш ти, а то всіх паплюжити ти перший, а сам, що доброго робиш?


0
3 Cat   (20.12.2014)
Машка , у нас ніхто ні в чому не винен, тому так і живемо. Я працюю за профілем, справно виконую свою роботу, плачу по рахункам і газовщикам, і електрикам, і комунгоспу, тому маю право на якісне надання якісних послуг. І ще - нікого я не паплюжу, це ти нафантазувала собі. Ти вдумайся: всю зиму вимикатимуть світло! А як морози влуплять-що тоді? Отож.


0
1 Cat   (20.12.2014)
ідіть корові в зад зі своїми формальними зверненнями! ми-чесні платники за електроенергію , а послугу не отримуємо! на кол таких енергетиків! ви повинні відстоювати інтереси споживача!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ