Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.02.2016

Полтавські військові частини запрошують контрактників на службу


5 військових підрозділів готові вже сьогодні прийняти на службу потенційних контрактників


Полтавські військові частини запрошують контрактників на службуВідразу 5 військових підрозділів, які знаходяться на території Полтавської  області, готові вже сьогодні прийняти на службу потенційних контрактників.

Як повідомив на прес-конференції в ОКІА «Новини Полтавщини» заступник начальника відділу Полтавського обласного військового комісаріату Едуард Бородай, у полтавців, які оберуть шлях військового контрактника, є дві можливості — звернутися до військкомату,  підписати контракт і піти служити до війська рядовим, або ж здобути освіту за все тим же контрактом у військовому коледжі, отримати звання сержанта — і продовжити службу в армії на командирських посадах.

Одночасно представники військових частин презентували свої можливості щодо прийому контрактників. Так, добре відомий в Полтаві 179-ий об’єднаний навчально-тренувальний центр військ зв’язку ЗСУ шукає людей, які можуть навчати. Підполковник Юрій Кривонос нагадав, що навчальний центр не є бойовою частиною, а готує професійні кадри для армії. Тому їм на сьогодні потрібні командири взводів, викладачі, інструктори. Вимоги високі — вища освіта за фахом, певний рівень фізичної і технічної підготовки, досвід проходження військової служби для командирів взводів.

До 831-ї Миргородської гвардійської бригади тактичної авіації теж набирають контрактників. За словами майора Віктора Шклярука, бригада майже укомплектована, за контрактом триває відбір спеціалістів зв’язку та аеродромної служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В зоні АТО від кулі снайпера загинув боєць з Полтавщини

Є в Полтавській області й унікальна, єдина на всю Україну військова частина — Центральна база зберігання майна радіохімічного, бактеріологічного та хімічного захисту.  Знаходиться вона у  Селещині Машівського району. Як прокоментував представник частини, тут є вакантні посади начальника сховища, старшини бази, заступника командира взводу, командирів відділень, техніків, техніка пожежного взводу тощо.

У самій Полтаві потенційні контрактники можуть обрати для служби нову військову частину — 18-у окрему бригаду армійської авіації. Нині триває доукомплектація вертолітної бригади.

 


— Військова частина сформована на базі 215-ої авіаційної комендатури 30 березня минулого року, — прокоментував в.о. заступника командира 18-ої окремої бригади армійської авіації по роботі з особовим складом Петро Вишневський. — Зараз ми перебуваємо на етапі формування, планується надходження нової військової техніки. На контрактну службу запрошуємо стрільців, кулеметників, гранатометників, командирів відділень, водіїв, механіків, авіаційних механіків та техніків.

А от тих, хто мріє про офіцерські звання, чекають у Військовому коледжі сержантського складу Військового інститут телекомунікацій та інформатизації.

— Протягом двох років у коледжі можна безкоштовно здобути вищу освіту за спеціальностями “Комп’ютерні науки та інформаційні технології” та “Телекомунікації та радіотехніка”, — прокоментував керівник коледжу, полковник Кирило Злобін. — Навчальний заклад забезпечує гуртожитком, обмундируванням та харчуванням. Роки навчання зараховуються як строкова служба. По закінчення контрактник отримує диплом молодшого бакалавра і звання молодшого сержанта.
 


 
Що ж до оплати роботи контрактника, то представники всіх військових частин підтвердили, що її розмір дійсно відчутно зріс. Для прикладу, на найнижчих посадах контрактник Центральної бази зберігання майна у Селещині контрактник отримує від 6,5 тисяч гривень.

Нагадаємо, що у І кварталі 2016 року квота Полтавщини у формуванні контрактної армії —  не менші 670 військовослужбовців. На 6 місяців мають право підписати контракт учасники АТО й ті, хто пройшов строкову військову службу, на 3 роки — рядові, на 5 років — сержантський склад.
 



 
Полтавська обласна державна адміністрація


Схожі матеріали:
👁 1188
Категорія: Полтавщина
Теги: Полтавська, служба, контрактники




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ