Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

30.06.2016

Про результати проведення операції «Нерест-2016» на Гребінківщині


Вилучено 37 одиниць заборонених сіткових знарядь лову


Про результати проведення операції «Нерест-2016» на ГребінківщиніКількість риби у водоймах прямо залежить від того, наскільки бережливо до неї ставляться. В час нерестової кампанії діє заборона на рибалку, з метою недопущення знищення мільйонів ікринок разом з рибою.

Від умов, в яких відбувається нерест, будуть залежати улови декількох найближчих сезонів та рибні запаси. Тому весняно - літня заборона на вилов водних біоресурсів спрямована на захист риби.

Нерестова заборона в першу чергу орієнтована проти порушників рибоохоронних законів - браконьєрів, які ведуть вилов риби забороненим знаряддям лову – сітками, електроловильними засобами, отруйними та вибуховими речовинами, з використанням плавзасобів.

Контроль за дотриманням заборони на здійснення промислового, любительського та спортивного рибальства на період нересту риби і розмноження водних біоресурсів на рибогосподарських водних об’єктах Гребінківського району, яку було встановлено наказом начальника Полтаврибоохорони № 21 від 15 березня 2016 року на Дніпродзержинському та Кременчуцькому водосховищах в строки з 01 квітня по 09 червня 2016 року включно, було здійснено співробітниками Полтаврибоохорони в тісній взаємодії з органами правопорядку, місцевою владою та небайдужими громадянами – місцевими мешканцями.

Окремо слід виділити внесок до справи по боротьбі з браконьєрством громадської організації «Гребінківського розрахунково - мисливського рибальського господарства Полтавської обласної організації УТМР» та її керівника Дебелого Олексія Анатолійовича.

Отже, результати двомісячника охорони водних біоресурсів в період весняно-літньої заборони 2016 року на Кременчуцькому та Дніпродзержинському водосховищах наступні: проведено 48 спільних рейдів,було залучено 85 працівників поліції, загалом викрито 41 порушення, з них 32 факти-грубих порушень правил рибальства, вилучено риби загальною вагою 35 кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці обговорили зміни до Конституції України

Вилучено 37 одиниць заборонених сіткових знарядь лову. Окремо слід виділити виявлені правопорушення з ознаками злочину, передбаченого статтею 159 КК України - порушення правил торгівлі на ринках за цією статтею складено 3 протоколи та статтею 160 КК України – торгівля на території ринку без документів за цією статтею складено 1 протокол.

В кожному випадку на місці складання таких адміністративних матеріалів рибоохорона співпрацювала з органами поліції, які були задіяні в рамках Плану спільних заходів на 2016 рік по боротьбі з браконьєрством Полтаварибоохорони.

Усвідомлюючи відповідальність за збереження та подальше примноження рибних запасів на водоймах Гребінківсьного району, вдячні та сподіваємось на продовження тісної взаємодії в першу чергу з громадськістю Гребінківщини з метою попередження та виявлення фактів порушення рибоохоронного законодавства і надалі.

Гребінківська районна державна адміністрація


Схожі матеріали:
👁 1439
Категорія: Суспільство
Теги: 2016, сітка, риба, УТМР, Полтаварибохорона, нерест




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ