Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

22.04.2017

Проблеми Гребінки: безпритульні собаки - загроза для людей чи жертва людської недбалості?


Як бути з бездомними, підгодованими в дворах багатоповерхівок собаками?


безпритульні собаки Питання бродячих тварин, а особливо собак, гостро стоїть в місті. Адже з кожним роком кількість чотирилапих безхатченків збільшується, як і збільшується кількість нападів на людей.

До вирішення проблеми бездомних псів люди ставляться по-різному. Одні схвалюють знищення собак або ж їхню стерилізацію, інші критикують тих, хто викидає тварин на вулицю, ще інші взагалі не звертають на них ніякої уваги, а деякі (таких мало) намагаються знайти домівку для бродячих „братів менших“.

Варто звернути увагу на причини появи бездомних собак на вулицях Гребінки. По-перше, це вуличні собаки, які неконтрольовано розмножуються і сприяють цьому випущені без нагляду домашні тварини. По-друге, це покинуті людьми коти та собаки.

Цивілізоване вирішення проблеми полягає в зменшенні чисельності безпритульних тварин виключно гуманними методами, а також донесення до суспільної свідомості населення стандартів гуманного поводження з ними.

Спочатку собаки та коти були одомашнені людиною для свого емоційного задоволення. Ці тварини в повній мірі залежать від людини і беззахисні перед нею. Популяція безпритульних тварин зростає за рахунок природного приросту та як наслідок безвідповідальності колишніх господарів.

Тож, забажавши завести вдома собаку або кота, кожний з нас має зважити, чи дозволяє це зробити площа квартири, чи буде можливість прогодувати тварину та знайти господарів для її майбутнього потомства тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині пройшов районний етап Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних

Найважливіший аспект зазначеної проблеми полягає у необхідності підвищення рівня громадської свідомості з питань гуманного ставлення до тварин, у тому числі безпритульних, без чого неможливий духовний розвиток нації, адже люди, яким не байдужі тварини, не будуть байдужими й до інших людей.

Кристина Котляревская"Як бути з бездомними, підгодованими в дворах багатоповерхівок собаками?

Я ось, наприклад, зі своїм собакою біля 47 магазину пройти не можу, кидаються і це не лише там.

Мій собака завжди в наморднику і на поводку. 

А сьогодні з вікна своєї квартири (де недобудована будівля напроти дому в якому магазин "Сезон" знаходиться) бачила дві собаки бігають, а біля них 5 або 6 цуценят.

Світлана Науменко, м. Гребінка Так до осені вони вибігати і будуть, і як дітям ходити?
", - говорить Крістіна Котляревська  м. Гребінка.

Світлана Науменко, м. Гребінка: "А я, іх сама підгодовую, краще хай будуть ситі та добрі, чим голодні та злі

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, Однокласники, "ВКонтакте" та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.

Схожі матеріали:
👁 1210
Категорія: Новини Гребінківської громади
Теги: безпритульні собаки, собаки, Тварини, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ