Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

27.09.2013

Сестри Нефоровські з Гребінки зустрічають осінь з новим дахом над головою


Нинішня осінь для трьох сестер Нефоровських, які мешкають у Гребінці, тепліша і затишніша за попередні


Сестри Нефоровські з Гребінки зустрічають осінь з новим дахом над головою

Нинішня осінь для трьох сестер Нефоровських, які мешкають у Гребінці, тепліша і затишніша за попередні, навіть попри дощову погоду. У їхньому будинку віднині новий сучасний дах.

– До холодів ми вже підготувалися, купили дров на зиму. Порозпитували людей і знайшли втричі дешевше, аніж брати в лісгоспі. А ще докупимо вугілля – і буде в хаті тепло. Нам плиту переробили, бо, пам’ятаю, коли дівчата були ще малі, скільки не топи, все одно холодно, – розповідає про свій побут старша з-поміж сестер Марина Нефоровська. Вона опікун двох молодших сестер – Альони та Вероніки, а також мама дворічного Максимка, який цього року пішов до дитсадка.

У липні з проханням допомогти родині до народного депутата України Тараса Кутового звернулися представники Гребінківської районної служби у справах дітей. За словами працівниці служби Ірини Макогон, дівчатам чимало вдалося зробити власними силами: вони назбирали грошей на огорожу, частину вікон замурували, частину замінили.

45 років минуло, відколи збудовано хату, де мешкають сестри. І жодного разу оселя не зазнавала ремонту. Тарас Кутовий із розумінням поставився до ситуації, в якій опинилися дівчата.

– Насправді серед нас не так багато людей, які, потрапивши у складні життєві обставини, не опускають рук, не здаються, а щоденно вчаться бути сильнішими. Ці три сестри з власного досвіду знають, що таке праця і що таке відповідальність. Я глибоко переконаний, що держава йде хибним шляхом, якщо люди змушені просити про найнеобхідніше. Виправити це – поле діяльності для мене як законотворця. Але є виняткові випадки, коли варто допомагати власними силами, як у ситуації з сестрами Нефоровськими, які зробили все від них можливе і залежне, – зазначив Тарас Кутовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці на цвинтарі пасуть свиней

Депутат допоміг перекрити дах в оселі, де мешкають дівчата, і сподівається, що його приклад спонукає до дії інших: від підприємців, які мають змогу поділитися коштами, до звичайних людей, що можуть присвятити кілька годин свого часу і допомогти тим, хто цього потребує.

Сестри Нефоровські живуть самостійно з 2006 року, хоча, за документами, їхню матір позбавили батьківських прав у 2008-му. Відтоді Марина отримала права опікуна. Цього року наймолодша з дівчат, Альона, закінчила навчання в ПТУ і мала намір опановувати ще одну професію в училищі. Однак законодавство забороняє двічі навчатися у ПТУ державним коштом.




Останні роки оселя Нефоровських мала такий вигляд


– Сестра проходила на навчання кілька днів, а тоді їй повернули документи. Хотіла вступити до технікуму вчитися на кухаря, бо має талант до приготування їжі, але туди не беруть без ЗНО. Щоб не чекати наступного року, коли можна буде пройти тестування, Альона збирається йти на роботу, щойно у жовтні їй виповниться 18 років, – пояснює Марина Нефоровська. – Ким працюватиме? Байдуже. Куди візьмуть на роботу.




Тепер же на хаті – новий дах (фото зроблене за кілька днів до завершення покрівельних робіт)




Схожі матеріали:
👁 1467
Категорія: Суспільство
Теги: осінь, Тарас Кутовий, Гребінка, Сестри Нефоровські




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ