Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

09.06.2012

Тістечка і цукерки погіршують пам'ять?



Тістечка і цукерки погіршують пам'ять?

Учені не радять налягати на солодке перед іспитами і розумовою роботою

Якщо мають відбутися серйозні розумові навантаження, зазвичай хочеться з'їсти щось солодке. Вважається, що шоколад і цукор допомагають краще запам'ятовувати нову інформацію.

Проте американські учені спростовують цю теорію, вважаючи, що солодощі заспокоюють нерви, а пам'ять, навпаки, погіршують.

Вчені з університету Каліфорнії в Лос-Анджелесі провели експеримент на щурах. Тваринам давали розчин фруктози, який входить до складу багатьох напоїв і кондитерських виробів.

Гризуни, що отримували солодке, вибиралися з лабіринту набагато повільніше тваринних з іншої групи. До того ж у них підвищилася стійкість до інсуліну - гормону, який регулює рівень цукру в крові і роботу зон мозку, що відповідають за навчання і пам'ять.

Дослідники зробили висновок: зловживання фруктозою може привести до того, що нервові клітини гірше запасатимуть енергію, необхідну для розумових процесів.

До речі, в експерименті брала участь і група щурів, яким окрім фруктози давали ще і омега-3 жирні кислоти, що міститься в морській рибі. Ці гризуни не страждали погіршенням пам'яті і вибиралися з лабіринту досить швидко.

Тому фахівці рекомендують максимально скоротити споживання цукру, а споживати більше фруктів, ягід і морської риби.


Факти


Схожі матеріали:
👁 1047
Категорія: Здоров'я
Теги: морська риба, ягоди, фрукти, розумова робота, Щур, розумові навантаження




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ