Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.03.2013

У Гребінці 8 березня із самого ранку спостерігався квітковий ажіотаж


У Гребінці традиційно в цей день розпочато полювання за найкращим букетом


У Гребінці традиційно в цей день розпочато полювання за найкращим букетом

Сьогодні, 8 березня, на центральному ринку Гребінки, із самого ранку, біля продавців живих квітів відбувався ажіотаж у зв’язку з жіночим святом.

Заклопотачі гребінчани обирали для своїх жінок універсальний подарунок - квіти.

Ціни на квіти у спеціалізованих магазинах чи на ринку стартували від 7 гривень.

- Гребінківці традиційно купують тюльпани та троянди, – розповіла власниця квіткового кіоску.

– Заможніші клієнти роблять замовлення заздалегідь, тому нам легше сформувати бажаний букет. Стало популярним в цьому році замовлення квітів за телефоном – це дорожче, але зручніше.

Продавці розповідають, найбільшим попитом, у гребінківських чоловіків, користуються троянди і тюльпани. Ці квіти напередодні восьмого березня подорожчали, у квіткових магазинах міста запевняють – самі ціну не піднімали, зросла закупівельна.

Так за найдешевшу троянду у Гребінці правили 17 гривень, а за найдорожчу – 29.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всіх жінок Гребінківщини привітав з 8 Березня голова районної державної адміністрації

"Тюльпанчик тоже свіжий і коштує 11 гривень, 9, 8 – залежно який тюльпан. Якщо він трошки коротший, це він дешевший, якщо він вищий, якісніший, то він дорожчий”, –  розповіла власниця квіткового кіоску.

Троянда – символ кохання. А її колір може розказати багато. Наприклад, жовті троянди дарують на знак дружби, темно-рожевими можна висловити подяку, вдячність, світло-рожеві найчастіше купують молодим дівчатам. Білі та червоні троянди символізують вічне кохання. Кількість квітів у букеті теж важлива. Одну квітку найчастіше дарують на знак уваги, трьома можна висловити повагу, п’ять означають визнання, а сім і більше дарують коханим жінкам.

Свято 8 Березня не залишає байдужим нікого. Так, напередодні дати у квіткових магазинах - повно чоловків, які обирають квіти для своїх дружин, коханих, колег та вчителів. У Гребінці найпопоулярнішим попитом квітів у горщиках став магазин, який знаходиться по пер. Спортивному "Для вас". Попитом тут користувалися цикламени, орхідеї, хризантеми, рози та фіалки.

ПОРАДИ, ЯК ПРАВИЛЬНО ДАРУВАТИ КВІТИ НА 8 БЕРЕЗНЯ

Квіти завжди були, є і будуть приємним і радісним подарунком для будь-якої жінки, особливо в день 8 березня.

Нерідко, чоловіки в поспіху купують букет підморожених гвоздик або не свіжі нарциси, або не першої свіжості тюльпани з резиночками на бутонах і дарують його жінці. Зрозуміло, що букетом «це» не назвеш, швидше за все - віником, що зовсім не радує і наводить на похмурі думки.

Врахуйте! Квіти - це ваше звертання до коханої. Квіти можуть «говорити» про почуття, бажання, робити компліменти! Тому перш ніж купувати гвоздики, які ніяк не сумісні зі святом 8-го березня, подумайте, може варто свої почуття виразити в більш красивій формі? Наприклад, приклавши максимум фантазії і щиросердечного тепла подарувати коханій - троянди в горщику або букет ніжних лілій?!

Вдалим подарунком буде особисто складений букет. У Японії, наприклад, подібна дія із квітами вважається справжнім мистецтвом і відома всім за назвою ікебана. Приступаючи до цієї справи, бажано мати гарний настрій і навички флориста. Якщо ви не знайомі з технікою ікебани, вам допоможуть кілька порад.

1. Розмір букета
 Важливо, щоб у букеті була непарна кількість квітів і він мав несиметричну форму. Ідеальним розміром букета на день 8 березня вважається: максимальний - 20-25 см, мінімальний - 5-7 см.

2. Уміння піднести троянди
 У більшості випадків, чоловіки воліють дарувати жінці одну троянду. Красиво і елегантно. Але при цьому враховуйте вік своєї леді, смак і навіть час доби. Ввечері варто дарувати троянди яскравих тонів - червоні, жовтогарячі або жовті. Вдень краще зупинити свій вибір на пастельних відтінках - ніжних рожевих, білих, бежевих...

3. Підбираємо квіти по кольору
 Квіти в букеті повинні красиво сполучатися. Тому краще не збирати в один букет: рожеві, жовті, червоні, сині і блакитні квіти. Або «розмежуйте» їх зеленню. А ось квіти - фіолетові з жовтими, сині з жовтогарячими або червоні із зеленими ідеально доповнюють один одного. Білі можна збирати в букет із квітами різних тонів. Букет із червоних, блідо-рожевих квітів і білих - відображає ніжність. З жовтогарячими, жовтими і ніжно-рожевими сполучаються блакитні і сині.

4. Формуємо букет квітів
 Збираючи букет - дрібні і ніжні розташуйте над великими квітами і яскравими тонами. Можна вибрати круглу форму букета або однобічну. В останньому варіанті, квіти в букеті спрямовані в одну сторону. Важливо, щоб всі квіти були скомпоновані вільно і природно.

5. Про що розкаже Ваш букет
 Хочете висловити ніжні почуття - подаруйте квіти рожевого кольору. Якщо зізнаєтеся в коханні - тоді яскраво-червоні. Про зраду скажуть жовті «вісники розлуки». Білі - це добрі побажання і символ чистоти. Дружні почуття покажуть фіолетові. Зелені ж відіграють миротворчу роль і дружню прихильність.
Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 1637
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Троянда, тюльпан, Гребінка, 8 березня, квіти




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ