Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

02.10.2020

У Гребінці підопічних маломобільних осіб привітали з Днем людей похилого віку


З турботою про людей похилого віку: з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана у Гребінці відбулись соціальні візити.


У Гребінці підопічних маломобільних осіб привітали з Днем людей похилого вікуЗ нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана у Гребінці відбулись соціальні візити.

Вдома відвідали та привітали підопічних волонтери Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» та працівники територіального центру соціального обслуговування Гребінківського району. Щорічно 1 жовтня у світі відзначають Міжнародний день людей похилого віку. Свято встановила у 1990 році Генеральна Асамблея ООН, щоб звернути додаткову увагу людства на потреби старшого покоління. В умовах поширення COVID -19 люди похилого віку найбільше потребують захисту і підтримки.

Святкування Дня людей похилого віку в умовах пандемії  – гарна можливість ще раз висловити всенародну повагу ветеранам війни та праці, інвалідам, пенсіонерам, самотнім громадянам. Тому, щоб люди похилого віку почували себе більш соціально захищеними під час карантину, під час соціальних візитів надавались гуманітарні набори, які включали продукти харчування та санітарно – гігієнічні засоби.

За словами керівника проєкту, Олександра Чепура, у Гребінці діє волонтерський пункт підтримки немобільних та маломобільних осіб старечого віку. На думку Олександра, яку він висловив у соціальній мережі Фейсбук, вік для волонтерства немає значення, тому активісти намагаються частіше залучати старших людей до роботи на добровільних засадах.

маломобільних осіб привітали з Днем людей похилого віку
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці говорили про підтримку волонтерських ініціатив допомоги літнім людям

Як виявилось, вони із задоволенням присвячують волонтерству все більше свого часу. В черговий раз добровольці старшого покоління зібралися напередодні Міжнародного дня людей похилого віку, щоб допомогти формувати гуманітарні набори. Також, волонтери старшого віку можуть доставити їх сусідам та друзям, які втратили можливість самостійно дійти до магазину, просто спілкуються за чашкою кави та обмінюються інформацією. Партнерами ініціативи є територіальний центр соціального обслуговування Гребінківського району.
 

маломобільних осіб привітали з Днем людей похилого віку
 

Заходи відбулися у межах проєкту «Волонтерський пункт підтримки немобільних та маломобільних осіб старечого віку в умовах поширення COVID -19 Гребінківського району», який реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні.
 

маломобільних осіб привітали з Днем людей похилого віку


маломобільних осіб привітали з Днем людей похилого віку


маломобільних осіб привітали з Днем людей похилого віку

 

Схожі матеріали:
👁 1786
Категорія: Суспільство
Теги: День ветерана, Гребінка, волонтери, Олександр Чепур, день людей похилого віку




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ