Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

21.10.2019

У Полтавській області у авіакатастрофі загинув екс-міністр аграрної політики Тарас Кутовий


На Полтавщині розбився ексміністр аграрної політики Тарас Кутовий


У Полтавській області у авіакатастрофі загинув екс-міністр аграрної політики Тарас Кутовий21 жовтня близько 16.00 до ДСНС надійшло повідомлення про падіння літального апарату (попередньо саморобний) поблизу села Тарасенкове Оржицького району на Полтавщині.

Працівники ДСНС встановили, що сталося падіння вертольоту Робінсон – 44 , внаслідок чого загинула одна особа.

Вертоліт прямував з Києва до Полтавської області. За даними ЗМІ, на борту був Тарас Кутовий екс-міністр аграрної політики України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За тиждень на Полтавщині виникло 89 пожеж

На місці працювали четверо рятувальників та одна одиниця техніки.


На Полтавщині розбився ексміністр аграрної політики Тарас Кутовий
 
 
На Полтавщині розбився ексміністр аграрної політики Тарас Кутовий
 

Ексміністр та успішний фінансист загинув на 44-му році життя

Сьогодні обірвалося життя Тараса Дмитровича Кутового – відомого українського політика та державного службовця. Він був народним депутатом двох скликань і працював міністром аграрної політики і продовольства в уряді Володимира Гройсмана.

Тарас Кутовий народився 25 лютого 1976 року в Києві. Його батьки були пов’язані з науковою і освітньою роботою: батько викладав у Національному економічному університеті та працював в Інституті математики Національної академії наук України, мама мала вищу вчительську категорії з математики. Тому не дивно, що Тарас із відзнакою закінчив столичний 145-й фізико-математичний ліцей.

Здобувати вищу освіту він у 1992 році пішов до щойно створеної національної академії СБУ (спеціальність "правознавство" зі знанням англійської мови). Її він також із відзнакою закінчив у 1997 році, а паралельно здобув спеціальність економіста-міжнародника в Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана. Третій диплом про вищу освіту Кутовий отримав у 2002 році – це був документ про завершення Міжнародного інституту менеджменту. Здобув ступінь магістра бізнес-адміністрування та кандидата економічних наук.


Тарас Кутовий
 

Працювати Кутовий почав у 1998 році з аудиту проектів і програм регіональних відділень у Міжнародному фонді "Відродження". Далі, у 1999-2004 роках, була посада фінансового директора всеукраїнського фонду "Крок за кроком". Наступні п’ять років він присвятив керуванню фінансами ЗАТ "Інвестиційна компанія "XXI століття", де, зокрема, здійснив перше велике розміщення акцій на Лондонській фондовій біржі. Також очолював "Компанію "Райз" і представництво "А1 Глобал Холдінгс Лімітед", успішно залучав інвестиції під різноманітні проекти на Полтавщині. У 2007 році був визнаний кращим фінансовим директором України за оцінкою Міжнародного інституту Адама Сміта. Наступного року увійшов до десятки кращих фінансистів України за версією журналу "Компаньйон".


Тарас Кутовий


Тарас Кутовий

11 жовтня 2012 року Віталій Кличко представив гребінківцям
кандидата в народні депутати від "Удару" по 151 округу Тараса Кутового


Громадську та політичну діяльність розпочав у 2012 році зі "Спілки Спасіння Села", того ж року був обраний до парламенту на мажоритарному окрузі № 151 в Полтавській області. Став членом фракції "Удар", першим заступником голови комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин. На дострокових виборах у 2014 році здобув перемогу в тому ж окрузі, але вже в якості позапартійного кандидата. В Раді приєднався до "Блоку Петра Порошенка", до 2016 році очолював уже згаданий комітет і працював заступником голови фракції БПП, далі перейшов працювати в уряд. Пішов з посади міністра в 2018 році.

Кутовий одружений другим шлюбом із телеведучою Антоніною Гапченко, у нього народилися син Віктор і донька Соломія. Крім того, в його є три сестри і брат.

Схожі матеріали:
👁 1319
Категорія: Полтавщина
Теги: ексміністр аграрної політики, Полтавщина, вертоліт, кутовий




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ