Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

30.04.2014

Відбувся обласний семінар директорів інноваційних навчальних закладів Полтавщини


базі Хорольської гімназії та Петракіївського НВК Хорольського району проведено обласний семінар директорів інноваційних навчальних закладів


Відбувся обласний семінар директорів інноваційних навчальних закладів Полтавщини

24 квітня 2014 року на базі Хорольської гімназії та Петракіївського НВК Хорольського району проведено обласний семінар директорів інноваційних навчальних закладів Полтавської області, які залучені до експериментально-пошукової діяльності з розроблення моделей «Школа майбутнього».

Мета семінару: ознайомити директорів інноваційних навчальних закладів області з досвідом роботи впровадження інноваційних практик у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів Хорольського району.

Відкрив семінар Сиротенко Григорій Олексійович, методист центру педагогічних інновацій та інформації ПОІППО.

З вітальним словом до учасників семінару виступили Бойко Ю.В., голова Хорольської районної ради та Штейнберг І.О., заступник голови Хорольської РДА. Про розвиток освіти в Хорольському районі розповіла Потерайло І.М., начальник відділу освіти, молоді та спорту Хорольської РДА. Глущенко Л.А., завідуюча Хорольським РМК ознайомила учасників обласного семінару з інноваційними практиками в освіті Хорольщини. Директор Хорольської гімназії Копайгора М.М. та його працівники презентували інноваційну роботу свого навчального закладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці вручили сертифікати учасникам тренігів

Зокрема, вони детально розповіли про такі інновації, як упровадження державно-громадського управління навчальним закладом та впровадження моделі «Школа сприяння здоров’я». Цікавий виховний захід підготували учні гімназії під керівництвом учителя географії Дмитренко Л.В. «Паска йде до хати, будемо Великдень справляти». Потім директор Хорольської гімназії Копайгора М.М. провів екскурсію по школі.

Директор Петракіївського НВК Загрива Л.М. розповіла присутнім про створення інноваційного виховного середовища в умовах сільського навчального закладу.

Цікаво і змістовно учні, вчителі та громадськість села презентували діяльність Петракіївського навчально-виховного комплексу Хорольського району.

 

 

РЕКОМЕНДАЦІЇ обласного семінару директорів інноваційних навчальних закладів, які включені до експериментально-пошукової діяльності з розроблення моделей «Школи майбутнього» з теми «Впровадження інноваційних практик у ЗНЗ».

В «ПМ» надруковано «Каталог інноваційних проектів та інновацій у сфері дошкільної та загальної середньої освіти України», створений на основі аналізу 243 паспортів інноваційних освітніх практик різних регіонів України».

Керівникам навчальних закладів:

  1. Опрацювати матеріали журналу «Постметодика за 2013 р. № 2, «Інноваційні практики в освіті: український каталог, проаналізувати інноваційні практики Хорольського району, використавши матеріали сайту відділу освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації
  2. Продовжуючи у 2014 році діяльність, спрямовану на моделювання навчального закладу «Школа майбутнього», використовувати матеріали теми семінару у Хорольській гімназії та Петракіївському НВК з метою впровадження в своїй діяльності.

Районним (міським) методичним кабінетам

  1. Надавати методичну допомогу керівникам інноваційних методичних закладів, які працюють над розробленням моделі «Школа майбутнього», використовуючи матеріали обласного семінари «Впровадження інноваційних практик у ЗНЗ».
  2. Заслуховувати повідомлення-звіти директорів інноваційних навчальних закладів про їх участь у постійно діючому обласному семінарі «Школа майбутнього» під час проведення районних заходів різного рівня, висвітлювати результати їх діяльності зі створення моделей школи майбутнього у ЗМІ з метою поширення кращого досвіду.

Полтавському обласному інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського:

1.Надавати консультативно-методичну та практичну допомогу керівникам інноваційних навчальних закладів з питань експериментально-пошукової діяльності по розробленню моделей «Школи майбутнього» через проведення конференцій, семінарів, видавничу діяльність.

Презентація Хорольської гімназії Полтавської області

 
Тарасівська ЗОШ І-ІІІ ступенів


Схожі матеріали:
👁 1304
Категорія: Полтавщина
Теги: хорол, навчальний заклад, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ