Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.02.2023

Місто на Полтавщині очищено від комуністичного маркера комуністу-гекачепісту Третьяку


Комуніст-сталініст-брєжнєвіст Трєтьяк був серед тих, хто прагнув відкинути народи колишнього СРСР у морок сталінщини, репресій, голодоморів


Місто Хорол на Полтавщині очищено від комуністичного маркера комуністу-гекачепісту ворогу України Третьяку Демонтажні роботи здійснено вранці 25 лютого на виконання розпорядження Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна №75 «Про демонтаж пам’ятника–погруддя герою Радянського Союзу, герою соціалістичної праці І.М.Третяку в місті Хорол Полтавської області».

Регіональний представник УІНП в Полтавській області Олег Пустовгар нагадав законодавчі аспекти питання:

«Декомунізаційний Закон забороняє як символіку комунорежиму пам’ятники особам, які обіймали керівні посади у вищих органах комуністичної партії та СРСР. Тож комуністичний маркер необхідно було демонтувати, оскільки його спорудили на честь Третяка Івана Мусійовича (1923–2007) — члена ЦК КПРС у 1976-1990 роках, заступника міністра оборони СРСР у 1986–1991-му роках.

Це „історія з бородою" довжиною у сім років. Ветерани російсько-української війни періоду АТО/ООС, зокрема Олександр Стеценко, патріотична громадськість Хорольщини, всеукраїнська громадська ініціатива «Декомунізація. Україна» й Український інститут національної пам’яті (УІНП) постійно вимагали від мера Хорола Сергія Волошина виконати декомунізаційний закон, відстоювали свою позицію у судах.

Хорольська мерія шукала прогалини у законодавстві, надсилаючи на УІНП та ініціаторам демонтажу відписки, ігноруючи факти непричетності до вигнання нацистів з України та участь Трєтьяка у окупації Радянським Союзом незалежних країн Балтії».

Хорол очищено від комуністичного маркера комуністу-гекачепісту


Хорол очищено від комуністичного маркера комуністу-гекачепісту


Хорол очищено від комуністичного маркера комуністу-гекачепісту


Хорол очищено від комуністичного маркера комуністу-гекачепісту


Хорол очищено від комуністичного маркера комуністу-гекачепісту
 
Вежа молитви Меморіал на честь жертв рейсу KAL007 на мисі Соя в Японії острів Хоккайдо

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Видатна меценатка і музейниця з Полтавщини: до 170-річчя Катерини Скаржинської

У Полтавському офісі УІНП наголошують:

«Комуніст-сталініст-брєжнєвіст Трєтьяк був серед тих, хто прагнув відкинути народи колишнього СРСР у морок сталінщини, репресій, голодоморів. Він підтримав ГКЧП - спробу придушити визвольні рухи у колишніх республіках СРСР або як зневажливо казали тоді у Кремлі „парад суверенітетів“».

Малорос-колаборант третьяк причетний до страхітливого злочину. 1 вересня 1983троку мирний пасажирський літак «Корейських авіаліній» (рейс KAL007). «Боїнг-747» прямував із Нью-Йорка до Сеула. Маршрут пролягав над Тихим океаном, огинаючи територію СРСР. Літак помилково відхилився від маршруту й трішечки залетів в радянську територію. Оскільки екіпаж, за даними «чорних скриньок», неправильно налаштував автопілот.

Російський радянський винищувач збив «Боїнг» -так через наказ кремлівських верховод, попередників путіна-стрєлкова-гіркіна трагічно загинуло 269 людей:.

Видатний президент США Рональд Рейган назвав трагедію «злочином проти людства, який ніколи не повинен бути забутим», «актом варварства і нелюдської жорстокості». У Сеулі, столиці Республіки Корея, відбулися багатотисячні протестні акції, під час яких спалювали прапори СРСР. На час сахалінського злочину малорос з Хоролу, кавалер чотирьох орденів Владіміра Лєніна Трєтьяк був членом ЦК КПРС і командував військами Далекосхідного військового округу (1976–1984 рр.).

Полтавський офіс УІНП


Схожі матеріали:
👁 614
Категорія: Культура
Теги: комуніст-гекачепіст, хорол, Полтавщина, Фото




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині упродовж двох тижнів від ураження електрост... На Полтавщині упродовж двох тижнів від ураження електрост...
На Полтавщині під час рейду виявили браконьєра На Полтавщині під час рейду виявили браконьєра
На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ... На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ...
На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин... На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин...
ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО) ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО)
Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор Унаслідок обстрілів Полтавщини пошкоджено елеватор

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ