Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.05.2024

Інформуємо суд про затверджені пробаційні програми


Для координації заходів, є куратор, що пройшов спеціальне навчання


Інформуємо суд про затверджені пробаційні програми

Відбулася робоча зустріч начальника служби пробації Гребінківщини Лариси Туманевич з представниками суду й прокуратури, присвячена особливостям пробаційних програм та перевагами їх застосування для правопорушника і громади.

Л. Туманевич поінформувала про те, що нині затверджено такі пробаційні програми: «Формування життєвих навичок», «Зміна прокримінального мислення», «Подолання домашнього насильства», «Подолання агресивної поведінки», «Попередження вживання психоактивних речовин». Кожна з них являє собою систему занять, які мають на меті корекцію поведінки, що суперечить прийнятним у суспільстві нормам, а також формують сприятливі зміни особистості.

Виконання заходів пробаційної програми – один з обов’язків, який може бути покладений судом на особу, звільнену від відбування покарання з випробуванням. Для координації заходів, передбачених пробаційними програмами, в Гребінківській службі пробації є куратор, що пройшов спеціальне навчання.

Начальник Гребінківської служби пробації ознайомила з метою та змістом кожної пробаційної програми й підкреслила: реалізація пробаційних програм сприяє зміні мислення й поведінки засуджених, запобігає вчиненню ними повторних правопорушень, а, отже, сприяє підвищенню рівня безпеки в суспільстві. Тож їхнє застосування несе переваги як для клієнтів пробації, так і для місцевої громади вцілому.

Лубенський районний сектор №1 філії ДУ "Центр пробації" в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 289
Категорія: Актуально
Теги: Гребінківщина, Працівники пробації, Гребінка, пробація




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ