Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.05.2024

«Розумний приціл» SMASH X4 допоможе ефективно збивати FPV-дрони, він призначений для ураження повітряних цілей


SMASH X4 створений на базі оптичного прицілу із 4-кратним збільшенням


«Розумний приціл» SMASH X4

Британські сухопутні війська почали використовувати «розумні приціли» SMASH X4, виробництва ізраїльської компанії SmartShooter, для легкого озброєння. За допомогою цих пристроїв вони підвищать точність та загальну ефективність стрільби з автоматичних гвинтівок. Основним завданням нових прицілів стане боротьба з дронами та малою безпілотною авіацією.

Великобританія уважно стежить за розвитком бойових дій, що продовжуються в Україні. В результаті британські військові зробили висновки про стан та перспективи легкої безпілотної авіації. Вони дійшли висновку, що потрібно використовувати спеціалізовані засоби боротьби з дронами.

Як «систему ППО» було вирішено використовувати штатні армійські автоматичні гвинтівки L85A3, оснащені комп'ютеризованими прицілами серії SMASH. Випробування проходили на базі Йоркширського піхотного полку. Гвинтівки, оснащені новими прицілами, пройшли випробування на полігонах. Стрілки-випробувачі вели вогонь по рухомим цілям землі і повітря самостійно чи групами.

За результатами цих випробувань «розумні приціли» справили чудове враження. Прилади, здатні самостійно розраховувати дані для стрілянини, підвищили точність стрілянини в будь-яких умовах та ситуаціях.

Вартість одного прицілу SMASH X4 відповідає 20000 фунтів стерлінгів або 24000 євро. Перша партія із 225 прицілів призначена для частин Сухопутних військ. Також заплановано майбутні закупівлі для оснащення інших частин та з'єднань армії. Більш того, такі пристрої, як SMASH X4, потенційно можуть бути використані стрілецьких підрозділів Корпусу морської піхоти і Королівських ВПС.


«Розумний приціл» SMASH X4
 

«Розумний приціл» SMASH X4 є електронним прицілом для легкої зброї, призначений для підвищення точності в будь-яких умовах. Він має корпус складної форми, встановлений на стандартній гвинтувальній направляючій, з передньою кнопкою дистанційного керування для керування прицілом. Довжина прицілу 200 мм, ширина 90-100 мм (залежно від комплектації), висота 83 мм. У повній комплектації пристрій важить 1,25 кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Барражуюча система Rogue 1 дозволяє наносити точні удари по рухомих і нерухомих броньованих цілях

SMASH X4 створений на базі оптичного прицілу із 4-кратним збільшенням. Цей пристрій доповнено оптико-електронною системою, обчислювальним блоком та додатковим лазерним далекоміром. Автоматична система відстежує ціль, вимірює дальність і розраховує поправки під час стрільби. Результат обчислень у вигляді прицільної позначки оптимальної точки відображається в основному прицілі через коліматор.

Інший приціл X4 Smart Sight має самі функції, що й інші продукти серії SMASH. Однак він виділяється наявністю оптичного прицілу із збільшенням. За словами розробника, приціл дозволяє вражати наземні цілі на дистанції до 400 метрів як вдень, так і вночі. Він призначений для ураження повітряних об'єктів на відстані 250 метрів. Пристрій живиться від вбудованого літій-іонного акумулятора, якого вистачає на 72 години роботи.

Схожі матеріали:
👁 184
Категорія: Технології
Теги: тепловізійний приціл, зброя, приціл, снайперський приціл




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ