Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.05.2024

Ухилянти, яким заблокують рахунки, зможуть частково розпоряджатися своїми коштами


Для фізосіб-ухилянтів, які вчасно не оновлять свої дані в ТЦК, передбачено штраф від 17 до 25 тисяч гривень


ухилянти

Чоловікам, які ухиляються від оновлення своїх військово-облікових даних у ТЦК, блокуватимуть банківські рахунки. Однак, незважаючи на блокування рахунків, ухилянти усе ж зможуть робити внески за кредитами.

Таку відповідь дали в службі техпідтримки українських банків.

Як відомо, 9 травня депутати ухвалили закон, яким значно підняли штрафи за ухилення від мобілізації. Так, для фізосіб-ухилянтів, які вчасно не оновлять свої дані в ТЦК, передбачено штраф від 17 до 25 тисяч гривень. Тим, хто цей штраф не заплатить, блокуватимуть банківські рахунки.

У зв'язку з цим у багатьох виникло питання, що буде з платежами за кредитами. Адже якщо ухилянту заблокують рахунок, і він не зможе розпоряджатися своїми коштами, то він ще й у кредитора потрапить у боргову кабалу з величезними відсотками та іншими покараннями.

Однак щодо цього ухилянти можуть бути спокійні. Вони зможуть платити за кредитами через спеціальний рахунок, який спеціально буде створено для таких платежів. Те, що такі рахунки будуть, підтвердили в кількох українських банках. Тож, принаймні, хоч одним головним болем у вітчизняних ухилянтів буде менше.


ухилянти
 

Утім, поки що невідомо, чи буде виконавча служба на прохання ТЦК вилучати одразу весь заробіток у рахунок сплати штрафу, чи вираховуватимуть лише відсотки від заробітку. Адже людині, навіть якщо вона є адмінпорушником, потрібно на якісь кошти існувати. Про це стане відомо згодом, коли закон почнуть втілювати.

Схожі матеріали:
👁 244
Категорія: Актуально
Теги: блокування рахунків, кредити, ухилянти




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ