Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

09.12.2018

За незаконне вирубування ялинок на Полтавщині можна заплатити чималі гроші та навіть потрапити в тюрму


Не порушуйте законодавство, купуйте лише марковані ялинки


За незаконне вирубування ялинок на Полтавщині можна заплатити чималі гроші та навіть потрапити в тюрмуУ Полтавському обласному управлінні лісового та мисливського господарства оприлюднили штрафні санкції за незаконну вирубку новорічних дерев. Вони складаються із суми заподіяної лісу шкоди та штрафу. Йдеться про адміністративний штраф, а в разі заподіяння істотної шкоди - про кримінальний штраф.

Виявилося, що покарання за незаконну рубку новорічної ялинки залежить: від місця скоєння рубки – на території лісу чи в межах населеного пункту; діаметра дерева у корі біля шийки кореня.

Згідно законодавства, правопорушники оплачують заподіяну шкоду за незаконне вирубування хвойних дерев віком до 41 року в грудні-січні:

діаметр дерева у корі біля шийки кореня, розмір шкоди:
  • до 10 см 453,99 грн
  • 10,1-14 см 799,86 грн
  • 14,1-18 см 2053,71 грн
Крім того, лісопорушники сплачують ще й адміністративний штраф за незаконну рубку хвойних дерев у розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. А посадові особи — від 7 до 12 неоподаткованих мінімумів.

За незаконну порубку дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях і вчинення таких дій у заповідниках або на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах чекає кримінальна відповідальність. Йдеться про штраф від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років, або позбавленням волі на той самий термін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує новорічна королева у Лубнах?

Та сама дія, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, карається обмеженням волі від 2 до 5 років, або позбавленням волі на той самий термін.

З 1 січня 2019 року, адмінштрафи за незаконну рубку збільшуються в три і більше рази: для громадян 255-510 грн, для посадових осіб – 1275-2550 грн.

Для громадян та посадових осіб, які протягом року повторно здійснили незаконну рубку, адмінштрафи збільшуються у 2-4 рази і становлять 510-1020 грн і 5100-10200 грн відповідно.

Штрафи, за вчинені кримінальні діяння, зростуть від 15 до 20 раз — 17000-25500 грн. На територіях чи об’єктах природно-заповідного фонду штрафи становитимуть 25500-34000 грн. У разі заподіяння тяжких наслідків для лісу порушники можуть бути позбавлені волі від 5 до 7 років.

Схожі матеріали:
👁 626
Категорія: Полтавщина
Теги: кримінальні діяння, штраф, Новий рік, Незаконна порубка ялинок




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ