Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.02.2018

4 сесія Гребінківської міської ради завершила свою роботу


На порядок денний було винесено питання «Про передачу земельних ділянок»


4 сесія Гребінківської міської ради завершила свою роботу8 лютого 2018 року відбулося друге пленарне засідання 4 сесії Гребінківської міської ради сьомого скликання.

У роботі пленарного засідання взяли участь 18 депутатів. На порядок денний було винесено одне питання «Про передачу земельних ділянок державної власності у комунальну власність».

Секретар міської ради Цапенко Л.В. на початку засідання зазначила, що розпорядженням №60 від 31 січня 2018 року Кабінет Міністрів України  доручив Держгеокадастру, починаючи з 1 лютого 2018 року забезпечити формування земельних ділянок с/г призначення державної власності в межах, визначених перспективним планом формування територій громад, шляхом проведення інвентаризації земель с/г призначення державної власності з подальшою передачею зазначених земельних ділянок у комунальну власність відповідних ОТГ згідно із статтею 117 Земельного кодексу України.

Питання розпорядження землею залишалося актуальним з моменту набрання в 2015 році чинності Закону «Про добровільне об’єднання громад».

Тож передача земель ще один гарний стимул для нової хвилі об’єднання громад, оскільки земельний ресурс – надійне джерело фінансової стабільності громади. Відтепер матимемо виключну прозорість і чіткість обліку земель, а бюджет ОТГ ще одне власне джерело фінансування. Нарешті ці земельні ділянки перейдуть у власність грмади.

Процес передачі землі складний, але механізм  прозорий і передбачає чотири етапи:
  • Формування клопотання від ОТГ до ГУ Держгеокадастру області про передачу земель у межах ОТГ з державної до комунальної власності.
  • Аналіз графічних матеріалів у межах кожної ОТГ фахівцями Держгеокадастру і проведення інвентаризації земель.
  • Внесення оновлених даних до Держгеокадастру.
  • Прийняття наказу ГУ Держгеокадастру про передачу земельних ділянок з державної власності в комунальну власність ОТГ.
Разом з наказом готується та підписується акт приймання-передачі з відображеним переліком земель, їхніми кадастровими номерами, площею. Ці документи є підставою для реєстрації речового права за ОТГ в реєстрі речових прав на ці землі.

Питання порядку денного доповідав Приліпко І.П., начальник відділу земельних відносин та охорони навколишнього середовища. Депутати обговорили і вирішили доручити виконавчому комітету Гребінківської міської ради звернутися до Головного управління Дежгеокадастру у Полтавській області з клопотанням про передачу у комунальну власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності орієнтовною площею 470,3987 га, які розташовані на території Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади.

На цьому 4 сесію було закрито.

Схожі матеріали:
👁 812
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: міська рада, земля, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ