Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.12.2020

Анкерний болт - принцип дії. Види анкерів


Звичайний анкерний болт складається з распорної втулки, гвинта з конічною хвостовою частиною і фланцевої гайки.


Якщо надійність - це один із принципів вашої роботи і одне з головних якостей тих будівельних конструкцій, які ви створюєте для себе або для своїх замовників, вам буде корисна ця стаття.

Вам потрібно прикріпити до стіни з бетону або цегли балку, меблі, металеву або дерев'яну конструкцію, обладнання? Ви хочете бути впевнені, що зроблене простоїть довгі роки і витримає потрібне навантаження? Тоді має сенс ретельно підійти до вибору кріплення, ы допоможе Вам в цьому  «ПРОФІ ФІКС» - компанія якісного кріплення для якісного життя. Запам'ятайте, невірно обране кріплення поставить під загрозу міцність кріплення, вашу репутацію, а то і безпеку людей!

У наш час майстри традиційно використовують дві групи кріплення: дюбель та  анкер. Принцип дії цих двох кріпильних елементів подібний і далі ми його детально розберемо на прикладі анкерного болта з гайкою.


Анкерний болт
 

Анкерний болт: принцип дії

Звичайний анкерний болт складається з распорної втулки, гвинта з конічною хвостовою частиною і фланцевої гайки. Виготовлений анкерний болт зі сталі з цинковим антикорозійним покриттям або з нержавіючої сталі.

Як працює анкерний болт? У просвердлений отвір в бетоні або цеглині  забивається анкер, після чого гайка закручується до упору накидним, розвідним або ріжковим ключем.

Що відбувається при затягуванні гайки? Гайка при закручуванні підтягує гвинт, конічна хвостова частина гвинта втягується у втулку, розпирає і притискає її до стінок отвору, тим самим надійно розклінований кріпильний елемент в отворі. Ця розклінена частина втулки утримує анкер в стіні, причому як при бічному навантаженні «на зріз», так і при поздовжньої навантаженні «на виривання». Принципи дії інших видів анкерних болтів - аналогічний.

Види анкерних болтів за конструкцією і призначенням:

✔️ Анкерний болт з гайкою або «шестигранником». Для кріплення конструкцій, в тому числі важких, до стін, підлог і стель.

✔️ Анкерний болт з гакою або кільцем. Для підвішування до стелі люстр, дитячих гойдалок і спортивних снарядів.

✔️ Рамний дюбель. У його склад входить гвинт з різьбою і потайною головкою, розтискна втулка і клиноподібна гайка. Застосовується для кріплення рам вікон і дверей до стінок отворів.

✔️ Забивний анкер. Втулка з внутрішнім різьбленням забивається в отвір врівень з поверхнею, вона розклинюється бородком і в неї вкручується болт відповідної довжини. Забивний анкер застосовують для кріплення до стін і стель труб, коробів, повітропроводів.

✔️ Анкер-клин. Для формування розводки заставних під гіпсокартон, рейок і інших незнімних конструкцій. У просвердлений отвір через що прикріплюється елемент вставляється анкер, який спочатку забивається молотком по капелюшок, а потім забивається власне клин врівень з капелюшком.

✔️ Стельовий анкер. Складається з металевого стержня та втулки. З одного кінця стрижня конічне розширення, з іншого - плоска частина з отвором. Стрижень забивається в підготовлений отвір, а потім тягнеться за плоску частину. При витягуванні конічна частина стрижня розпирає втулку в отворі.

Секрети установки анкерів

Коли ви забиваєте анкер з гайкою в отвір, ударяйте не безпосередньо по гайці, а використовуйте «прокладку», наприклад, з деревинки. Якщо бити безпосередньо по гайці, є ймовірність пошкодження різьбової частини.

Якщо забивний анкер провертається і витягується з отвору, візьміть шматочок оцинковки шириною близько 10 мм і довжиною трохи більше самого  анкера і вставте в те отвір, куди повинен встановлюватися анкер. Після цього забивайте анкер, розклинюйте його і вкручуйте болт або шпильку.

Схожі матеріали:
👁 581
Категорія: Прес-реліз
Теги: анкер, Анкер-клин, Анкерний болт, Забивний анкер




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ