Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


01.05.2024

На одному з українських підприємств показали виробництво безпілотників з дальністю польоту 800 км.


Підприємство розробляє нову модель безпілотника з дальністю польоту понад 1000 км.


виробництво безпілотників з дальністю польоту 800 км

Виробник одного з українських далекобійних безпілотників продемонстрував свої можливості та розповів про виробництво безпілотників.

На підприємстві, побудованому в Україні, десятки робітників у захисному одязі виробляють елементи фюзеляжу майбутнього безпілотника, назва якого не розголошується. У ході демонстрації робітники показали етап формування зі скловолокна обшивки літального апарату, а також виробництво механічних деталей. За словами працівників, завод, що виробляє ударні дрони з дальністю польоту до 800 кілометрів, працює вже рік.

До російського вторгнення власник підприємства займався виробництвом пластикової тари у Харківській області. Але через якийсь час після того, як йому довелося втекти від окупації, він почав працювати над проектом власного БПЛА.

Він найняв на роботу кількох пенсіонерів-інженерів, які працювали над авіаційними проектами ще у Радянському Союзі. Через кілька місяців група розробників уже випустила два прототипи, які пройшли перевірку.


виробництво безпілотників з дальністю польоту 800 км


«У моєму віці я маю вже давно піти на пенсію, але в моїй країні йде війна», – розповідає 74-річний колишній головний спеціаліст Харківського авіаційного заводу.

Наступним викликом для розробників було масштабування виробництва дронів, рівня якого міг би задовольнити потреби Сил оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Система ELI-3312 захистить танки та бронетехніку від атак дронів

В даний час 75 осіб працюють на виробничій лінії, що починається з пресування скловолокна в матриці у формі крил, хвостової та носової частини. Після 11 години застигання в печі деталі збираються у невеликий літак. Двигун та вибухівка встановлюються у фюзеляж на іншому підприємстві.


виробництво безпілотників з дальністю польоту 800 км
 

Завод може виробляти 2 фюзеляжі на день. Для збільшення потужності власник придбав другу піч для полімеризації заготовок фюзеляжів. Він планує розширитися і найняти ще 50 осіб для роботи у дві зміни.

Підприємство також розробляє нову модель безпілотника з дальністю польоту понад 1000 км.

Схожі матеріали:
👁 138
Категорія: Технології
Теги: Дрон, дрон-камікадзе, безпілотник, БПЛА




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ