Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


01.07.2016

“Барви Хорольщини 2016”


Гребінчин край гідно представили народний аматорський хоровий колектив "Берегиня"


“Барви Хорольщини 2016”11 червня 2016 року в с. Вишняки Хорольського району відбувся 10-й ювілейний регіональний фестиваль народної творчості "Барви Хорольщини". В пісенній частині фестивалю взяли участь понад сімдесят колективів зі всього Полтавського краю.

Серед гостей свята були колективи з Гребінківського, Пирятинського, Лубенського, Семенівського, Оржицького та Великобагачанського районів.

Гребінчин край гідно представили народний аматорський хоровий колектив "Берегиня" (керівник Ніла Луценко) та самодіяльний оркестр шумових та музичних інструментів "Веселі музики" (керівник Микола Скрипниченко). Гарячі оплески глядачів та вигуки "браво" були тому підтвердженням!

Художні колективи дарували людям пісню, нашу українську народну, яка з покон віків, в часи незгод, змушувала наш народ вставати з колін і скидати ярмо гнобителів, а в часи спокою - звеселяла душу. Адже саме пісня та музика українського народного фольклору пробуджує силу і велич нашого народу, дає нам
можливість відчути могутнє коріння дідів-прадідів.

Свято вдалося на славу: вмілі господині пригощали всіх охочих варениками, народні умільці демонстрували витвори образо-творчого мистецтва (картини, вишиванки, ляльки-мотанки, вироби з глини та дерева, вироби вишиті бісером, обереги ...).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подарунок бібліотеці від земляка

В царемонії відкриття фестивалю народної творчості взяли участь представники влади: депутат обласної ради Мухтаров Фахраддін Аладдін-огли, голова Хорольської районної ради Мартюк Віра Анатоліївна, голова Хорольської районної державної адміністрації Звірко Лариса Миколаївна та міський голова Волошин Сергій Михайлович.

Депутат обласної ради, відомий меценат Фахраддін Мухтаров нагородив учасників заходу цінними подарунками та грамотами, а також пообіцяв і надалі підтримувати народні таланти.

ДОВІДКА

Вперше районний фольклорний фестиваль „Барви Хорольщини“ відбувся 17 червня 2007 року в рамках обласної мистецько-культурної акції „Співаймо пісні життя своїй родині і Вкраїні“, на мальовничому березі річки Грибихи, що в селі Березняки та був присвячений 70-річчю утворення Полтавської області.

Започаткований відділом культури і туризму Хорольської районної державної адміністрації та районним будинком культури, з кожним роком фестиваль набував все більшого розмаху та не кожен бажаючий мав змогу на нього потрапити через віддаленість села.

Тому з 2011 року „Барви Хорольщини“ проводяться на березі річки Голубиха, в селі Вишняки. Згодом фестиваваль набрав статусу регіональний, адже колективи з багатьох районів Полтавської області приїжджали показати свою майстерність.
За матеріалами "Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 945
Категорія: Актуально
Теги: Полтавщина, Барви Хорольщини, Берегиня, фольклорний фестиваль




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ