Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.04.2023

Чи можна взяти кредит на чужий паспорт: шахрайські схеми


Найменше ймовірність взяти кредит за чужим паспортом у банку


Чи можна взяти кредит на чужий паспорт: шахрайські схеми


Якщо ви випадково втратили паспорт або його витягли з сумки разом із гаманцем, то неприємності на цьому можуть не закінчитися. Особливо нечисті на руку злочинці можуть спробувати оформити на вас кредит, використовуючи ваші документи. Спробуймо розібратися, наскільки реальна ця ситуація і як від неї вберегтися.

Як кредитні організації перевіряють своїх клієнтів

Найменше ймовірність взяти кредит за чужим паспортом у банку. Крім того, що потрібна ваша персональна присутність, менеджер попросить вас надати ще ряд документів, крім паспорта:

  • оригінал індивідуального податкового номера;
  • довідку з роботи про доходи, засвідчену головним бухгалтером підприємства;
  • ксерокопію трудової книжки протягом останніх трьох років.

Це стандартний набір документів, на якому скрізь має бути ваше ПІБ, як у паспорті.

Найбільше шансів у шахраїв скористатися паспортом у різних мікрофінансових організаціях. Переважна більшість МФО дають онлайн кредити на картку через інтернет, верифікуючи користувачів за сканом паспорта або фото з паспортом в руках. Також потрібний буде ідентифікаційний номер і більше нічого. Є ще паралельні перевірки в соціальних мереж або інших відкритих базах даних, але вони не завжди і не у всіх проводяться.

Шахрайські схеми із паспортом

А тепер поговоримо про те, як саме шахраї провертають схеми.

  • Переклеювання фотографії. За сканом чи фото в руках розпізнати неможливо абсолютно.
  • Грим та зміна геометрії обличчя. За допомогою накладних брів, вусів, лінз, перук та макіяжу, можна стати схожим на будь-кого на фото.

Як уберегти себе від шахрайських схем

Для підготовки та реалізації своїх планів шахраям потрібен час. Як тільки ви виявите втрату або крадіжку паспорта, відразу звертайтеся до найближчого відділення поліції. Вам будуть зобов'язані видати копію протоколу про прийняття від вас заяви. Далі вже у вільний час, наприклад, через Державну міграційну службу України ви можете поновити документ.

Що буде, якщо на ваш паспорт вже оформили кредит

Якщо таке трапилося, то заперечувати факт шахрайства слід через суд. У вас 100% шанси це зробити успішно, якщо матимете на руках копію протоколу про втрату. І вона матиме більш ранню дату, аніж узятий кредит. Договір анулюється, заводиться справа за статтею «шахрайство». Якщо ж ви не зверталися до поліції, не писали заяви та не отримали копію протоколу, то оскаржити кредит практично нереально.

Джерело: Бізнес Позика



Схожі матеріали:
👁 292
Категорія: Прес-реліз
Теги: шахрайські схеми




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ