Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.06.2019

Чоловік-алкоголік: як він знаходить свою жінку, і чому вони не розводяться?


Алкогольна залежність у чоловіка


Часто дружини хворих на алкоголізм чоловіків називають своїх чоловіків "воно". Ніхто не знає, чому їм так подобається це слово. Чи то вони тим самим не визнають в чоловіку чоловіка, чи то на підсвідомому рівні він їм зовсім не партнер по браку, а об'єкт, якого треба врятувати.

Часто у таких жінок з будь-якого приводу виникає тривога, а щоб з нею впоратися, треба обов'язково щось зробити, причому негайно. Більше того, такі жінки мало упевнені у своїй значущості, а також в тому, що вони гідні і цінні. Для того, щоб підживлювати свою значущість їм потрібні дії, які будуть оцінені і похвалені іншими людьми.

Чоловік-алкоголік
 

Так може і початися її історія з чоловіком, з порятунку. Так, вона побіжить рятувати п'яного, поки ще незнайомого їй чоловіка, якого побачила вперше, а в нагороду отримає упевненість у власній значущості. Часто може мелькати і невисловлена думка: "Яка ж я молодець! Я врятую тоді, коли інші пройдуть мимо, я справжній герой"! Це як один з варіантів попадання в созалежність.

Алкогольна залежність у чоловіка

При цьому частенько буває так, що на жінку звертають увагу набагато більше гідні чоловіки, але з такими жінками, на жаль, все зумовлено: якщо їй судилося стати дружиною алкоголіка, то ні з десяти, ні з двадцяти гідних чоловіків вона нікого не вибере, тому що вибір впаде саме на нього.

Що ж відбувається, як сходяться такі пари? Чоловік дозволяє собі бути безпорадним, слабким і таким, що іноді навіть знерухомлює, а жінка, на її думку, проявляє себе з кращого боку: вона рятує, співпереживає, діє рішуче. Ось і зустрічаються протилежності.

Давайте ближче глянемо на сценарій її життя. З ранніх років дівчинка бачить, як в таких ситуаціях поводилася її мама. І в дорослому житті вона зробила те, що робила її матір. Уроки, які ми вивчаємо в дитинстві, стають нашими автоматичними реакціями. Якщо чоловік не може сам про себе потурбуватися, то це є прямим сигналом до того, щоб такі жінки про нього потурбувалися і забезпечили йому безпеку.

Найважливіше, що в даному випадку жінка задовольняє свою потребу комусь зробити послугу, когось врятувати, узяти на себе чиюсь відповідальність, оскільки це суто його відповідальність - відповідати за наслідки п'яного стану, навіть якщо б він уклепався в якусь історію. Він зняв з себе відповідальність, вона підхопила. Все, ключ до замка підійшов. Але все далеко не так.

Коли будинок відвідує така біда, як алкоголізм, не можна сподіватися на чарівне зцілення. Алкоголізм не насморк, а його наслідки руйнують життя не лише хворого, але і його близьких. Щоб допомагати таким людям, існує реабілітаційний центр лікування алкоголізму https://nc-newlife.com/ua/likuvannya-alkogolizmu, саме для тих, хто пішов невірним шляхом.

Схожі матеріали:
👁 1133
Категорія: Прес-реліз
Теги: алкоголь, психологія, Чоловік-алкоголік




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ