Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.05.2024

Destinus представив гіперзвуковий безпілотник, пілотований IA, здатний завдавати ударів без втручання людини


Destinus представив гіперзвуковий безпілотник, пілотований IA


Destinus представив гіперзвуковий безпілотник, пілотований IA

Destinus представила два ударні безпілотники, здатні самостійно приймати рішення про завдання ударів, «Hornet» призначений для знищення інших дронів, а «Destinus G» - гіперзвуковий безпілотник зможе перехоплювати авіацію противника, дозвукові, надзвукові та гіперзвукові ракети.

Компанія Destinus вперше заявила про себе у 2023 році, представивши свій проект гіперзвукового комерційного безпілотника на Паризькому авіасалоні, а потім на виставці Vivatech. Швейцарський стартап, який зараз має офіс у Парижі, одночасно активно працює у військовому секторі. Ця компанія, заснована інженером Михайлом Кокоричем, вже поставила в Україну сотні дронів.

Спочатку Destinus розробив дрон "Lord". Ця модель не використовує GPS та не керується дистанційно. Штучний інтелект аналізує місцевість, над якою він літає.

«Lord» є крилатим дроном з дальністю дії від 750 до 2000 км і має конфігурацію, здатну завдавати ударів по наземних цілях. Крім того, безпілотник може здійснювати збір розвідувальної інформації, у тому числі радіотехнічної, вести спостереження та розвідку, а також вести радіоелектронну боротьбу.


Destinus представив гіперзвуковий безпілотник, пілотований IA
 

На стадії завершення знаходиться більш досконала модель Hornet, яка спрямована не тільки на картографування або виконання функцій телекомунікаційного ретранслятора, але може знищувати російські дрони в польоті завдяки штучному інтелекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Монорейкові капсули Monocab, що самобалансуються, замінять громадський транспорт

 В Україні цілями дрону Hornet можуть бути, наприклад, дрони «Шахед» або російські розвідувальні дрони, які виявляють місцезнаходження артилерії.


Destinus представив гіперзвуковий безпілотник, пілотований IA
 

Інженер Михайло Кокорич оголосив, що незабаром почне масове виробництво гіперзвукових безпілотників Destinus G. Це буде безпілотний винищувач, здатний виконувати бойові завдання. Він може захистити від авіації супротивника, дозвукових, надзвукових та гіперзвукових ракет. Гіперзвуковий дрон керуватиметься дистанційно або штучним інтелектом.
 


Схожі матеріали:
👁 210
Категорія: Технології
Теги: гіперзвуковий безпілотник, Дрон, безпілотник, БПЛА, реактивний безпілотник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ