Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.10.2019

Домашня випічка – чари своїми руками


Як навчитися готувати вироби з тіста, секрети вибору борошна, вчимося випікати вдома


Випічка – це аромати на весь будинок, затишок і радість домашніх. Вибираючи рецепти випічки, замішуючи тісто, кухар вкладає в нього душевність і любов, найсвітліші думки та добрі побажання.

Перш ніж приготувати домашнє тісто, визначся, яке потрібно: всі вони відрізняються технологією та часом приготування, складом продуктів і типом страв, для яких призначені. Наприклад, для смажених пиріжків підійде звичайне тісто без дріжджів (хоча їх готують і з ними), для булочок – здобне, для пирогів – будь-яка з перерахованих, включаючи прісне, якщо це несолодка випічка.


Домашня випічка – чари своїми руками
 

Перше правило вдало приготованого тесту в домашніх умовах – вибір правильного борошна. Для блюд, що вимагають пишності і легкості, необхідна борошно вищого сорту. Для тих, що простіше, підійде перший або другий сорт. Частіше у випічці використовується пшеничне борошно, але останнім часом господині люблять її комбінувати з іншими видами або зовсім замінити на житнє, кукурудзяне, вівсяне – за рахунок низької калорійності та високої засвоюваності.

Випічка буває дріжджовою, здобною, листковою, з начинками та без, за формою і розміром печені тестяні вироби відрізняються. Якщо взяти такі страви у всіх народів світу і готувати вдома по одному в день, знадобляться десятки років.

Для випічки необхідно борошно. Вона може бути як білим (хлібним), так і цільнозерновим. Пшеничне, ячмінне, кукурудзяне, гречане, просяне, вівсяне, горіхове – з усього замішують. Обов'язково його просівати. Це дасть тісту дозу кисню, а додаткова операція подарує вашій страві ще більше любові. Є спеціальні пристрої-млини для домашнього виробництва борошняних сумішей. Для цього треба взяти потрібну крупу і змолоти. Виходить і дешевше, і натуральніше.

На чому замішувати випічку - не злічити. Вода, молоко, кисле молоко, кефір, сметана, вершкове та рослинні масла, пиво – кожна з рідин дає свій смак і текстуру. Для деяких рецептів важлива кімнатна температура інгредієнтів, для роботи з дріжджами краще брати тепліше.

Що стосується формування, то тренування допоможе, особливо для липких тестяних масс – спритність і скребок. Починати добре з простого нелипкого середньої жорсткості – пиріжків, рогаликів.

Рум'яні булочки і пиріжки, розсипчасте печиво і ніжні тістечка... Тим, хто любить і вміє пекти, рецепти домашньої випічки відкривають простір для кулінарної творчості, а тим, хто робить перші кроки в кулінарії, – радість вдалого, "смачного" дебюту.

Але обов'язковим "інгредієнтом" кожного рецепта повинна бути любов до своїх близьких. Аромат свіжоспеченого пирога наповнює будинок затишком, чаювання в колі рідних і друзів зближує...



Схожі матеріали:
👁 928
Категорія: Прес-реліз
Теги: вироби з тіста, Домашня випічка, рецепти випічки, випічка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ