Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.11.2013

Футбольні фанати з фашистською символікою розгромили стадіон


Того дня «Металіст» зустрічався з «Ворсклою».


Футбольні фанати з фашистською символікою розгромили стадіон

Понівечені пластикові сидіння, попалені шарфи із символікою футбольної команди «Ворскла», пісок і шматки петард лишили фанати харківського «Металіста» після матчу 3 листопада в Полтаві.

Того дня «Металіст» зустрічався з «Ворсклою». На матч приїхали майже дві тисячі фанів із Харкова. На вході їх обшукали, заборонених предметів не знайшли. На 43-й хвилині матчу у ворота господарів поля забили гол.

Саме тоді в секторах 11–14 і почалося справжнісіньке свавілля. Харківські фанати відбирали у дітей та поодиноких уболівальників шарфи із символікою «Ворскли». Кидалися петардами й димовими шашками. Ногами ламали сидіння й кидали їх із трибун. Потім почали палити газети й крісла.

Вогнище розвели у секторі над пожежною машиною й не давали його загасити, прикриваючи собою.

Розмахували червоно-чорними прапорами. Серед них було багато молодиків із фашистським татуюванням чи малюнками. У результаті вони зламали й спалили понад 300 пластикових крісел і перетворили чотири сектори стадіону «Ворскла» на руїну. Крім того, фаєрами пошкодили бігову доріжку стадіону. Пожежникам довелося тричі брандспойтом гасити вогонь.

За повідомленням прес-служби обласної міліції, усього правоохоронці затримали 18 уболівальників харківського «Металіста» за хуліганські дії. Щодо 14 з них склали адміністративні протоколи за фактами хуліганських дій, а чотирьох – звинуватили у непокорі працівникам міліції. Усього під час обшуку вболівальників було вилучено більше 150 піротехнічних засобів, які вони зуміли пронести на стадіон.





Загалом матч відвідали майже 15 тисяч громадян. Люди не постраждали, матч закінчився з рахунком 1:1. Порушники завдали матеріальних збитків стадіону більш ніж на 30 тис. грн – рахунок виставили «Металісту».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщиі працівники УБОЗу "на гарячому" затримали трьох хабарників


Однак голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вважає, що його земляки в розгромі полтавського стадіону не винні.

«Це не фанати «Металіста». Це провокатори. Сподіваюся, їх вирахують за відеозаписом і більше вони на стадіонах не з’являться», – написав Добкін на своїй сторінці у Twitter.

Стадіон планують відремонтувати до 9 листопада, коли «Ворскла» зустрічатиметься із львівськими «Карпатами».







Події та коментарі



Схожі матеріали:
👁 946
Категорія: Актуально
Теги: Металіст, ворскла, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ