Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.11.2017

"Гребінківщина. Поміж тисячоліть"


Міська рада надала книги для бібліотеки та шкіл міста


"Гребінківщина. Поміж тисячоліть"Таку назву має книга Катерини Інюточкіної, що вийшла у листопаді цього року у комунальному видавництві “Лубни” накладом 220 примірників.

Це ще одна книга про Гребінківський край, про розвиток різних галузей економіки, про освіту та духовність на теренах Гребінківщини з другої половини XX століття до наших днів написана не лише на основі документальних свідчень, а й спогадів, розповідей безпосередніх учасників подій, про які йдеться. Ось чому в підзаголовку зазначено “Живий літопис краю”.

Катерина Василівна - журналіст, багаторічний редактор районної газети, добре знає гребінківських людей, та й багато подій, описаних у книзі, відбувалося у ті часи, коли вона працювала в місцевій газеті чи очолювала її, тож володіла інформацією, можна сказати, з перших вуст.

Ось що авторка зазначила у анотації до книги:
 
“Пуповина нашого краю зарита в Мар’янівці. Саме тут освятилося дороге для нас ім’я -Гребінківщина. Віку йому уже понад століття, а ми все вивчаємо свою історію і вивчаємо. І відкриваємо нове і нове Може, пізно взялися за цю справу, бо й державні мужі нерідко плутають Гребінку з Гребінками, а на великих сценах “Очи черные” Євгена Гребінки звучать, як циганський романс.

Скрушно від цього і сумно. Але такі ми є: відомих предків безвітні діти. Хоч, треба віддати належне, районна газета у всі часи постійно популяризувала творчість великого земляка, а останнім часом почала шукати й витоки рідного краю. На її сторінках про старину часто розповідав, поки живий був, вчитель історії, ветеран війни Михайло Петрович Садовниченко. Викликали прихильність у читачів й унікальні матеріали з історії міста та сіл району, а також з родоводу письменника Олексія Івановича Припутня...

Зібравши їх достатньо, він уклав книгу “Євген Павлович Гребінка і Гребінківщина”. Завдяки їй га ще повісті “Євген Гребінка” професора О. С. Цибаньової, ми вже чимало знаємо про своїх пращурів.

А життя не стоїть на місці. Люди приходять і цей світ і відходять. Вони вписують свої сторінки у нову повість краю. І щоб потім не було пізно, я взяла на себе сміливість розповісти для прийдешніх поколінь дещо з новітньої історії Гребінчиного краю”.

Книга включає в себе нариси, що розповідають про історію і сьогодення міста Гребінка, розвиток сільського господарства району, післявоєнну історію і сучасні проблеми залізничних підприємств, досягнення освітян, нелегкий професійний шлях гребінківських газетярів, розвиток спорту, поетичні надбання Гребінчиного краю, а також про відомих на Гребінківщині людей: лікаря Івана Демидовича Мотуза та творця Бесідівщинського дендропарку Григорія Васильовича Перевери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Презентація поетичної збірки Ніни Третяк "Дорога до себе"

Це журналістські матеріали К. В. Інюточкіної. Всі вони були надруковані на шпальтах районної газети. А тепер авторка зібрала їх в одне видання. Колектив “Гребінчиного краю” теж багато зробив для виходу книги, як, до речі, і книги О. І. Припутня “Євген Павлович Гребінка і Гребінківщина”, це і набір, і фотографії, і редагування. Дизайн обкладинки Олександра Катруша.

Книга ‘Требінківщина. Поміж тисячоліть” вийшла за сприяння міського голови Віталія Івановича Колісніченка та Гребінківської міської ради. Автор висловлює їм щиру вдячність. Книга цікава для усіх, хто вивчає історію рідного краю.

Міська рада надала книги для бібліотеки та шкіл міста. Сподіваємось, що читачам книга припаде до душі. Катерина Інюточкіна у післямові до книги пише: “Читала якось художні роздуми талановитого педагога Василя Сухомлинського, - не могла відірватися. А одне запам’яталося назавжди: майданчик біля школи заасфальтували, поверхню його порівняли і залишили висихати.

 Вранці ж глянули: разом з асфальтом затвердів і перший слід чиїхось маленьких ніг. Так і зостався назавжди, нагадуючи кожному, мовляв, а який же твій життєвий слід? Побачить його хто-небудь, чи ні?!” Що може бути кращим життєвим слідом, ніж книга?
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1202
Категорія: Прес-реліз
Теги: Інюточкіна, книга, Гребінківщина, Гребінківщина. Поміж тисячоліть




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ