Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.02.2023

Як самому відремонтувати стіну будинку, що тріснула, і посилити фундамент


Після такого ремонту коробка будови стане міцною.


Пішла тріщина вдома, що робити, як реставрувати стару будівлю

Пішла тріщина по будинку, що робити, як реставрувати стару будівлю. Існують способи, які дозволяють зміцнити широкі тріщини в стінах і фундамент, тим самим зупинивши руйнування будівлі для її подальшого оздоблення.

Процес відновлення

Роботи з реставрації будинку потрібно розпочати з фундаменту. Навколо нього викопується траншея для підливання бетону. Її глибина та ширина підбирається за станом фундаменту. Важливо не ризикувати і не копати до самої підошви, оскільки він може зрушити. Тривалість траншеї має бути всього кілька метрів. Тобто підливка виконується у кілька заходів.


 

Далі стіни фундаменту потрібно очистити від ґрунту, щоб до нього міг прилипати бетон. Це зручно робити щіткою по металу та жорсткою мітлою.

Потім необхідно насвердлити в фундаменті перфоратором отворів і вставити в них штирі арматури довжиною 15-20 см, залежно від того, на яку ширину буде виконуватися підливка бетону.


штирі арматури
 

Штирі виставляються горизонтальними рядами з кроком по 40 см. Ряди обов'язково робляться по шнуру, тому що на наступному етапі на штирі ув'язується довга арматура.


ув'язується довга арматура
 

Далі по периметру фундаменту виставляється опалубка. Як стійки і підпори застосовується рейка, брусок або обрізки дошки.

по периметру фундаменту виставляється опалубка
 

Готуємо бетон. На 1 частину цементу додається 2,5 піску та 3,5 щебеню. Бетон заливається в опалубку, і бажано присаджувати вібротрамбовкою. Після його схоплювання опалубка знімається, і виконується підсипання фундаменту ґрунтом.

фундамент
 

Коли фундамент буде зміцнений, потрібно закласти тріщини. Вони вичищаються від розчину, потім через 3 ряди потрібно виконати штроби в швах для арматури.


тріщина в стіні
 

У тріщини та штроби набивається розчин на піску та цементі. Потім в штроби через тріщину потрібно вбити скоби з арматури. Для цього ті заздалегідь вигинаються. Щоб вставити їх у стіну, необхідно продавити розчин у шві, і з цим міткам пробурити стіни перфоратором.

Скоби вбиваються та замазуються розчином.


тріщина в стіні
 

У результаті стіна буде укріплена, її можна оштукатурити чи закрити сайдингом. Після такого ремонту коробка будови стане міцною.

Схожі матеріали:
👁 512
Категорія: Технології
Теги: ремонт, стіна будівлі, будівництво, фундамент, будинок




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ