Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.12.2022

Як вибрати снігоприбиральну техніку?


Устаткування слід вибирати залежно від необхідної функціональності, проходження у важкодоступних місцях


снігоприбиральна техніка, ратрак

При виборі снігоприбиральної техніки враховується місце проведення роботи, можливість використання обладнання ручним способом або обробка великих територій. Зважають на роботу на спеціальних ділянках, таких як підготовка гірськолижних спусків.

Особливості вибору ратраків для підготовки гірськолижних схилів

Для роботи на гірськолижних трасах застосовується особливе обладнання – ратрак. Багатофункціональна машина знаходиться на гусеничному ходу з гарною прохідністю. Спецтехніка застосовується в таких цілях:
  •  підготовка ідеального полотна для гірськолижних спусків;
  • доставка людей та вантажів у важкодоступні місця;
  • перевезення нафтових вишок для встановлення у гірській місцевості;
  • проведення рятувальних операцій у гірських засніжених районах;
  • виконання косіння, рекультивації та мульчування;
  • підготовка надійних зимників.
При виборі ратраку для лижних трас з функціональними можливостями забезпечується тривала і безперебійна робота агрегатів. Техніка відрізняється прохідністю, вибором спеціальних фрез та додаткового навісного обладнання.

Критерії вибору снігоприбиральної техніки для міського середовища

У міських умовах снігоприбиральну техніку обирають з урахуванням певних критеріїв:
 
✔️ Наявність бюджету. Якщо кошти обмежені, бажано зупинитись на пристроях невеликої потужності, але від надійних виробників. Це дозволяє отримувати сертифіковані комплектуючі, дає змогу виконувати технічне обслуговування в авторизованих сервісних центрах.

✔️ Тип снігоприбирача. Виробники випускають самохідні та несамохідні, колісні та гусеничні моделі. Несамохідні моделі підходять для ручного використання, немає приводу на колесах. Самохідні машини оснащуються гусеницями чи колесами. У рух техніка наводиться за допомогою двигуна.

✔️ Потужність та тип двигуна. Доступні моделі з чотиритактним бензиновим або електродвигуном. Потужність складає від 4 до 15 л. с. Вибір залежить від необхідної прохідності, здатності справлятися з різними типами снігу, зокрема досить твердого.

✔️ Дальність викиду та ширина захоплення. Чим ширина захоплення буде більшою, тим менше знадобиться проходів для прибирання певних ділянок. Максимальний параметр дозволяє заощаджувати час на роботу, долати великі обсяги площ. Виробники випускають пристрої із шириною в межах 40-105 см. Моделі із шириною захвату від 80 см є професійними, що дозволяє використовувати їх для значних площ. Але це не найманевренніші пристрої, які не підійдуть для невеликих прибудинкових територій.

Таким чином, можна підібрати надійну снігоприбиральну техніку для підготовки гірськолижних та лижних трас. Устаткування слід вибирати залежно від необхідної функціональності, проходження у важкодоступних місцях.

Схожі матеріали:
👁 231
Категорія: Прес-реліз
Теги: снігоприбиральна техніка, ратрак




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ