Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.02.2023

Як відбувається реєстрація ТОВ?


Пакет документів для реєстрації ТОВ


реєстрація ТОВ

Кожна людина, яка хоче відкрити свій власний бізнес, стикається з питанням, як і де найкраще відкрити ТОВ.

Варто зазначити, що реєстрація ТОВ, це дуже довгий процес, який потребує витрат часу та сил.  Реєстрація може відбуватися у двох різних типах установ, державних та комерційних. Обидва способи є абсолютно легальними, і дозволені, і отримана реєстрація буде офіційною та суворо документованою. Тільки варто враховувати, що для цього потрібно зібрати велику кількість паперів і документів, перелік яких можна знайти в самих установах або на їх офіційних сайтах. І лише після того, як усі документи будуть зібрані, можна подавати заявку на отримання реєстрації.

У державних установах термін розгляду заявки може змінюватись від трьох днів до двох тижнів, тому що всі документи розглядаються в порядку чергу. Невідомо скільки ще заявок може бути перед вашою заявкою. Тому для людей, які поспішають отримати реєстрацію, цей спосіб не зовсім підходить. Але є чудовий вихід та комерційні установи. Звичайно, їхні послуги коштуватимуть деякі гроші, але варто зауважити, що отримати офіційну реєстрацію ТОВ для IT за допомогою цієї установи можна за лічені дні. Це набагато швидше, хоч і невигідніше, але, принаймні, не потрібно довго чекати, поки черга дійде до вашої заявки.

У кожному разі кожній людині самому вирішувати, який спосіб реєстрації вибирати. Тільки не слід забувати, щоб обрані установи, які надають цю послугу, були офіційними, і мали державний дозвіл на ведення своєї діяльності.

Пакет документів для реєстрації ТОВ

Для того, щоб успішно зареєструвати фірму, потрібно подати до податкової інспекції наступний список документів:
  • статут;
  • заява формою;
  • чек сплаченого держмита;
  • договір про створення ТОВ зборами засновників.
Статут необхідний для вирішення проблем, які можуть виникнути між засновниками, у ньому прописуються основні моменти, хто роль займає у фірмі і як діяти, якщо виникнуть будь-які питання. За допомогою цього статуту можна обмежити дії генерального директора або скоригувати додаткові повноваження співзасновників. Усі учасники повинні ознайомитися та підписати документи про рішення створення товариства перед їх поданням до податкової інспекції, якщо виникають будь-які розбіжності, їх можна вирішити шляхом голосування на зборах та зафіксувати у протоколі.

Кому можна подавати документи?

Реєстрація ТОВ дозволена певному колу осіб:
  • засновники ТОВ;
  • керівник юридичної особи, який також може бути засновником;
  • конкурсний керуючий юридичної особи;
  • особа, що діє за нотаріальною довіреністю.
Коли всі документи здані, податкова інспекція видає розписку заявнику, де зазначено дату реєстрації ТОВ, у якому потрібно суворо забрати документи, оскільки у протилежному випадку вони прийдуть на юридичну адресу. З юридичною адресою варто бути обережними, тому що не варто реєструвати фірму на вигаданій адресі, як роблять деякі власники ТОВ. Наразі податкові інспекції ретельно перевіряють адреси, за якими реєструють свої фірми, якщо адреса помилкова, то проводяться арешти банківських рахунків та можливі розгляди, які можуть призвести до закриття ТОВ.

Зареєстрований пакет документів включає свідоцтво про реєстрацію юридичної особи, статут зі штампом податкового органу, а також свідоцтво про постановку на облік ТОВ за місцезнаходженням. Далі необхідно придбати печатку і відкрити розрахунковий рахунок у банку, на якому повинен бути розміщений статутний капітал.

Потім слід повідомити ПФФ та ФСС про відкриття рахунку, де суспільство має бути зареєстроване як страхувальник, а також отримати свій реєстраційний номер. Якщо суспільству необхідна ліцензія на певний вид діяльності, необхідно її отримати.

Схожі матеріали:
👁 257
Категорія: Прес-реліз
Теги: реєстрація тов




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ