Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.08.2023

Катер-камікаде ULAQ KAMA - дальність ходу понад 200 морських миль


Турецькі катери-камікадзе ULAQ KAMA зможуть використовуватися не лише за прямим призначенням


Катер-камікаде ULAQ KAMA

Турецька компанія METEKSAN спільно із суднобудівним підприємством ARES Shipyard розробили морський дрон-камікадзе ULAQ KAMA. Виробник заявив, що вони готові на власних потужностях протягом 1 року виготовити для замовника одразу 100 катерів-камікадзе типу ULAQ KAMA.

Турецькі катери-камікадзе ULAQ KAMA зможуть використовуватися не лише за прямим призначенням, тобто атакою на морські цілі противника, але також для патрулювання акваторії або ведення розвідки.

Безпілотні катери ULAQ KAMA, за словами розробників, можуть мати три різні варіанти управління – повністю автономний, частково автономний чи дистанційний (за участю оператора).

Імовірний режим підриву БЖД – прямий контакт з ціллю, видача команди на підрив від оператора дистанційно, або ініціація підриву на основі даних систем управління, видана на основі зіставлення візуальних даних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Морський дрон-камікадзе ÇAKA S-KUSV здатний розганятися до 100 км/год і вражати морські цілі у підводному та надводному режимах

Заявлено набір апаратури на борту катера-камікадзе типу ULAQ KAMA – приймач системи супутникової навігації з позиціонуванням об'єкта (GNSS), телевізійна та тепловізорні камери, які також можуть використовуватись як навігаційна апаратура, приймач супутникового зв'язку.


Катер-камікаде ULAQ KAMA
 

Морський дрон ULAQ KAMA має такі характеристики:
  • довжина корпусу – 6,37 метра,
  • ширина корпусу – 1,2 метра,
  • швидкість ходу – понад 20 вузлів,
  • дальність ходу – понад 200 морських миль,
  • морехідність – до 4 балів,
  • маса – 1,3 тонни, з яких БЗ чи інше корисне навантаження – 200 кілограмів.


Схожі матеріали:
👁 456
Категорія: Технології
Теги: катер-камікадзе, дрон-камікадзе, катер, морський дрон




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ