Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.12.2021

Літаюче таксі Pantuo Pantala Concept H з Шанхаю виглядатиме як Lilium Jet, але обіцяє досягти більш високих швидкостей


Lilium обіцяє запас ходу 250 км при швидкості 280 км/год


Форма ската манти, велике заднє крило із загнутими вгору кінчиками, передні качки, величезні ряди невеликих електричних реактивних двигунів, розташованих уздовж крил – це китайська розробка таксі Pantuo Pantala Concept H, яке виглядатиме як Lilium Jet з Німеччини.


Літаюче таксі Pantuo Pantala Concept H
 

Але у ньому є ключові відмінності eVTOL. Якщо Lilium нахиляє лише рухові установки, Pantala призначена для нахилу всіх крил. У той час як Lilium запускає 36 невеликих електричних форсунок і просуває філософію маленьких вентиляторів, Pantuo оснащений всього 22 вентиляторами, кожен з яких має набагато більший діаметр.

Перевага великих вентиляторів полягає у більш енергоефективному зависанні. Недоліки - жорсткіше масштабування, більший шум і менш ефективний крейсерський політ через невеликий додатковий опір у горизонтальному польоті.

Літаюче таксі Pantuo Pantala Concept H
 

Літак Pantuo використовує стандартну п'ятимісну кабіну, в той час як Lilium розширила свій літак до семимісного. Lilium обіцяє запас ходу 250 км при швидкості 280 км/год, а Pantuo каже, що таксі, що літає, Pantala Concept H буде відповідати цьому діапазону, але буде рухатися швидше, ніж 300 км/год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Renault представив концепт літаючого автомобіля AIR4, натхненний легендарним Renault 4
 
Літаюче таксі Pantuo Pantala Concept H
 

Слід підкреслити, що літаюче таксі Lilium - один із найпередовіших у світі проектів eVTOL, з кількома сотнями мільйонів доларів вкладень у розробку, декількома сотнями співробітників та безліччю льотних випробувань прототипів.

 


Схожі матеріали:
👁 727
Категорія: Технології
Теги: eVTOL, Lilium, літаючий транспорт, літаюче таксі




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ