Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.04.2016

Магнітні бурі в квітні 2016: коли очікувати


Дні активного Сонця


Магнітні буріСьогодні перед науковцями стоїть важлива проблема прогнозу магнітних бур. Викликані вони спалахами на Сонці, під час яких величезна кількість протонів і електронів. За 20 годин частина з них долітає до Землі і поглинається електромагнітним полем. Це і викликає магнітні бурі, які в свою чергу впливають на все живе на нашій планеті.

Реакція людини на магнітні бурі.

Небезпечне вплив бурі впливають на космонавтів і їх обладнання. Через спалахи на Сонці можуть бути проблеми з супутниками і обладнанням у космосі. Наслідком магнітних бур є північне сяйво, яке зазвичай можна бачити тільки на півночі країни. Живуть там люди більш схильні до впливу геомагнітних бур.

Магнітні бурі становлять велику небезпеку для людей із серцево-судинними захворюваннями. У такі дні дуже зростає ймовірність інсульту. А понад 70% інфарктів трапляються під час потужних спалахів магнітних бур. Основні симптоми при геомагнітнім обуренні — головний біль, прискорене серцебиття, безсоння. Люди зі слабкими суглобами теж можуть відчути дію бур. Під час потужних спалахів на Сонці, може відбуватися дефіцит кисню, що негативно діє на мозок і суглоби.

Сильно схильні випромінювання пасажири літаків, так як вони ближче всього знаходяться до місця зіткнення частинок з атмосферою Землі. А метрополітен не тільки не захищає від спалахів, але і підсилює ефект, з-за того, що утворюються там електромагнітні поля складаються з порушеною магнітним полем Землі.

Молодий організм, при частих бурях швидко адаптується і підлаштовується. На жаль, це не можна сказати про людей, з захворюваннями серця і просто слабким здоров'ям. Але, яким би здоров'я не було міцним, важливо знати запобіжні заходи, адже магнітні бурі можуть бути дуже сильним. У 1859 році відбулася неймовірно сильна геомагнітна буря, що викликало відключення телеграфів, а північне сяйво можна було спостерігати з будь-якої точки Землі.

Іноді, тривалість магнітних бур може досягати одного місяця, але таке трапляється не частіше разу на рік. Зазвичай, вони не тривають більше доби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер відомий Полтавський поет, публіцист, літературознавець, критик, перекладачач, журналіст Микола Костенко

Реакція на геомагнітні бурі відбувається по-різному. Одні можуть відчути її дію за пару днів до бурі, безпосередньо в момент самих спалахів. На інших буря може вплинути навіть через пару днів після закінчення. Апатія, слабкість, пригнічений настрій часто є результатом впливу спалахів на Сонці. Тому важливо заздалегідь знати, коли відбудуться магнітні бурі.

Дні активного Сонця.

Геомагнітні бурі є повсякденним явищем, тому про найближчих можна дізнатися з програм погоди. На сьогоднішній день, науковці складають прогноз на 30-40 днів. Тут представлено розклад магнітних бур на квітень 2016 року.
1.04.2016 – пік активності з 7 до 10, середня;
7.04.2016 – пік активності з 14 до 16, слабка;
18.04.2016 – пік активності з 4 до 8, сильна;
20.04.2016 – пік активності з 9 до 11, середня;
Тепер, знаючи, коли буде основний пік магнітних бур, треба навчитися зменшувати їх вплив на організм. По-перше, треба повністю відмовитися від сигарет і алкогольних напоїв. Необхідно виключити солодке і смажену їжу. По-друге, бажано відмовитися від фізичних та розумових навантажень в ці дні. Рекомендується мати при собі заспокійливий і ліки. Дні з сильними магнітними бурями бажано проводити на відкритому повітрі. Намагатися не нервувати і не нехтувати хорошим відпочинком. Лікарі раджу пити більше води.

Необхідно стежити за своїм організмом, і під час активності магнітних бур необхідно дотримувати ці правила, щоб максимально убезпечити себе від їх впливу.

Схожі матеріали:
👁 1317
Категорія: Актуально
Теги: здоров'я, магнітні бурі




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ