Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.03.2024

Можливі наслідки для тих молодят, які відмовились від шлюбу


Бувають випадки, коли вже після подачі відповідної заяви до відділу державної реєстрації актів цивільного стану один з наречених передумує


Одружитися не можна передумати

Приємні клопоти з пошуком весільної сукні та продумуванням святкового меню не завжди закінчуються актовим записом про реєстрацію шлюбу. Так, бувають випадки, коли вже після подачі відповідної заяви до відділу державної реєстрації актів цивільного стану один з наречених передумує одружуватися.

Які ж можливі наслідки для того з молодят, хто змінив своє рішення? «Відповідь» за відмову від реєстрації шлюбу з високою ймовірністю матиме майновий характер.

Так, Сімейний Кодекс України зобов’язує особу, яка відмовилася від одруження, відшкодувати другій стороні затрати, що були нею понесені у зв’язку з приготуванням до реєстрації шлюбу та весілля. Важлива деталь – відшкодуванню підлягають лише грошові суми, що були реально витрачені. В такому випадку мовиться про кошти, сплачені за весільне вбрання чи, приміром, фото, відеозйомку.

Разом з тим, у разі відмови добровільно відшкодувати кошти для сторони, що понесла витрати, передбачене право звернутися до суду. До позовної заяви обов’язково мають додаватися всі чеки, квитанції, договори тощо, які й підтвердять витрачені суми.

Утім, тут існує «але». Якщо один із наречених відміняє весілля через приховування партнером якоїсь важливої інформації (батьківство, хвороба, судимість тощо), або через протиправну чи аморальну поведінку, то весільні затрати відшкодуванню не підлягають.

Схожі матеріали:
👁 360
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: наслідки, наречені, шлюб, молодята




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ