Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.03.2024

Незабаром транспорт на магнітній підвісці зможе переміщатися звичайними залізничними коліями


Транспортні системи на магнітній підвісці є привабливим варіантом для мобільності


Транспортні системи на магнітній підвісці

Транспортні системи на магнітній підвісці є привабливим варіантом для мобільності. Вони швидкі, тихі і не потребують особливого догляду. Але установка може бути дорогою та складною. Італійська компанія IronLev прагне змінити цю ситуацію за допомогою пасивної системи, що працює на звичайних залізничних коліях.

IronLev була заснована у 2017 році як спільне підприємство студії інженерних інновацій Girotto Brevetti та Ales Tech, стартапу, створеного студентами університету, які розробили систему підвіски для змагань SpaceX Hyperloop.

Замість того, щоб використовувати значну кількість енергії для запуску транспортної системи на магнітній підвісці, заснованій на електромагнітах, партнери задіяли пасивні магнітні сили для створення повітряної подушки, яка фізично відокремлює транспортний засіб від шляху.

На момент запуску компанії демонстратор технології U-подібної пасивної феромагнітної левітації вже був побудований та випробуваний у лабораторних умовах. У 2018 році за цим пішла платформа-візок з електромобілем Tesla, який переміщався «легким натисканням руки».


Транспортні системи на магнітній підвісці

«Завдяки особливостям нашої технології, а також низькому і незалежному від швидкості тертя, ми можемо переміщати 10-тонний віз із тією ж силою, яка необхідна, щоб підняти 22-кілограмовий рюкзак», - заявив співзасновник компанії Лука Чезаретті. "Ми прагнемо скоротити витрати на інфраструктуру вдесятеро порівняно з існуючими системами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міні-завод, розміром із транспортний контейнер, здатний виробляти по 500 дронів на місяць за допомогою 3D-друку прямо на фронті

Справді, там, де традиційні мережі на магнітній підвісці вимагають значних інвестицій у нову інфраструктуру, ідея полягає в тому, щоб використати понад 1,5 мільйона кілометрів існуючих залізниць по всьому світу. Тепер команда у співпраці з регіоном Венето в Італії вивезла тестовий автомобіль на 2-кілометрову ділянку залізничної колії маршрутом Адріа-Местре.

Транспортні системи на магнітній підвісці
 

Прототип, підвішений на магнітних полозах, важить одну тонну і зумів розвинути швидкість до 70 км/год завдяки двигунам на кожній полозії. Команда не розкрила жодних додаткових подробиць про прототип, але наголошує, що до рейок не було внесено жодних змін і що до інфраструктури не було додано жодних елементів. IronLev також стверджує, що її запатентована технологія є «надзвичайно рентабельною».
 


Схожі матеріали:
👁 376
Категорія: Технології
Теги: транспорт на магнітній підвісці, інновації, залізничний транспорт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ