Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.02.2024

Новий китайський бойовий безпілотник зможе літати на величезні відстані, пірнати під воду, вести розвідку, автономно атакувати цілі


Новий безпілотник зможе літати на величезні відстані, пірнати глибоко під воду та перебувати в засідці протягом тривалого часу


Новий китайський бойовий безпілотник

У Китаї займаються розробкою безпілотника, який зможе замінити людей у складних військових місіях. Дрон зможе переміщатися під водою, ухилятися від куль, вести розвідку, атакувати цілі.

Новий безпілотник зможе літати на величезні відстані, пірнати глибоко під воду та перебувати в засідці протягом тривалого часу. За командою він виринатиме з води, атакуватиме цілі, а потім знову занурюватиметься під воду.

Китайські військові розкрили деякі подробиці, пов'язані зі своїми планами проведення спеціальних операцій. Вони також заявили, що це допоможе розробникам, інженерам та вченим, краще зрозуміти їхні потреби та стратегічні цілі. Згідно з планами, гіпотетична місія може бути здійснена, коли між Китаєм та "сусідною країною" спалахне конфлікт. Щоб уникнути ескалації конфлікту та не витрачати бюджетні кошти для його врегулювання, обидві сторони домовляються про обмеження, використовуючи стрілецьку зброю, безпілотні катери, БПЛА та зенітні гармати.

Потім за сценарієм перед китайськими військовими ставиться завдання: швидко і безшумно завдати удару по ключових об'єктах супротивника в глибокому тилу. Їхня мета - важливий центр управління та постачання протиборчих сил - захований уздовж якоїсь річки, приблизно за 40 км від лінії фронту.

Для цієї операції китайські військові повинні використовувати лише дрони, що відповідають досить високим вимогам. Для цих цілей застосовуються безпілотники для спецоперацій, які повинні вміти виконувати завдання як поодинці, так і у складі рою. За планом військових, БПЛА повинні вміти плавати під водою, уникаючи виявлення при запуску торпед патрульними катерами супротивника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: RIC Technology представила компактний модульний принтер для 3D будівництва доступного житла

Щоб залишатися непоміченими, БПЛА нового типу повинні триматися близько до річки, залишатися під водою протягом тривалого часу і з легкістю долати перешкоди. Як тільки дрони спливуть, вони відразу повинні піднятися на висоту, здійснюючи швидкі маневри, щоб уникнути вогню противника. Коли вони досягнуть мети, то атакують її, завдавши точних ударів, а потім відключаться без подальшого втручання людини. БПЛА також планують оснастити передовими системами розвідки, спостереження та розвідки.

Команда НВАК заявила, що модель нового БПЛА була натхненна підходом збройних сил США. Китай має найбільші технологічні заводи з виробництва цивільних безпілотників, але, на відміну від США, більшість китайських постачальників цивільних дронів поки що не співпрацюють із військовими.

Схожі матеріали:
👁 193
Категорія: Технології
Теги: безпілотник, бойовий безпілотник, зброя, БПЛА, Дрон




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ