Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.11.2023

Новий процес 3D-друку «Lynx» дозволить заповнювати запаси зброї, такої як «Джавелін», «Стінгер» та GMRLS лише за кілька днів


Надрукований на 3D-принтері дизайн від Ursa Major дозволить виготовляти окремі компоненти разом як єдине ціле


Джавелін

Американський виробник двигунів Ursa Major оголосив про свій інноваційний процес 3D-друку деталей твердопаливних ракет, який зробить виробництво дешевшим і швидшим. Технологія «Lynx» може бути використана для проектування та виробництва багатьох деталей ракет.

Спочатку компанія планує надрукувати на 3D-принтері корпуси двигунів та компоненти для невеликих систем. Джо Лаурієнті, генеральний директор Ursa Major, заявив, що процес виробництва твердопаливних ракетних двигунів трансформується через зростання використання адитивного виробництва. Це призведе до збільшення здатності заповнювати виснажені запаси зброї, такого як «Джавелін», «Стінгер» і «Реактивна система залпового вогню, що керується» (GMRLS).

Компанія Ursa Major розпочала розробку процесу Lynx, щоб привнести щось нове в індустрію твердопаливних ракетних двигунів.
 
«Два головні болі, які ми дійсно побачили, - це гнучкість щодо систем та можливість не створювати великої фабрики для поповнення виснаженого арсеналу. Ми хотіли, щоб ця можливість була дуже гнучкою. Lynx може працювати по Javelin в один день, GMLRS наступного дня, а AMRAAM (удосконалена ракета класу «повітря-повітря» середньої дальності AIM-120) на третій день, і це можливо», - пояснив Лаурієнті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представлено концепт бойової машини піхоти XM30 нового покоління, що створюється для армії США

За словами Лаурієнті, надрукований на 3D-принтері дизайн від Ursa Major дозволить виготовляти окремі компоненти разом як єдине ціле, на відміну від традиційного підходу, коли різні деталі виготовляються окремо, а потім збираються. Це призведе до зменшення кількості необхідних деталей, більшої автоматизації та зниження загальних витрат.

У Ursa Major кажуть, що вони можуть надрукувати на 3D-принтері до 50 невеликих корпусів двигунів, кожен діаметром 6,35 см протягом трьох днів. На відміну від традиційних виробничих процесів, які можуть тривати місяці. Крім того, у процесі «Lynx» можна виробляти вироби шириною 55,9 см. Компанія також розробила кілька металевих сплавів, які підходять для 3D-друку, включаючи високоміцні нікелеві сплави, титан та алюміній.

Схожі матеріали:
👁 371
Категорія: Технології
Теги: Джавелін, двигун, 3d-друк, ракетний двигун




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ