Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.05.2017

ПАТ "Полтаваобленерго": Закликаємо дітей та підлітків дотримуватись правил електробезпеки!


При виявленні обірваних дротів, іскріння, відкритих чи пошкоджених ТП, РП, потрібно розповісти про це дорослим


ПАТ "Полтаваобленерго": Закликаємо дітей та підлітків дотримуватись правил електробезпеки!Незабаром літні канікули. У юних жителів Гребінківського району з'явиться більше вільного часу, який вони зможуть проводити на свіжому повітрі. Відтак зросте потенційна небезпека ураження електричним струмом.

Тому звертаємося, у першу чергу, до підлітків та дітей, а також їхніх батьків, педагогів з проханням приділяти особливу увагу правилам поведінки поблизу електрообладнання.

Слід пам'ятати, що навіть перебування поряд із ним може нести реальну загрозу здоров'ю та життю. Через ураження струмом порушується нормальна робота людського організму, з'являються судоми, прискорюється серцебиття, виникає зупинка серця, а перегрів окремих частин тіла викликає опіки.

Тому категорично забороняється робити накиди на дроти повітряних ліній електропередач, рибалити під ними, пускати поблизу повітряних зміїв, підніматися, приставляти драбини й інші предмети до опор

Провідниками електричного струму можуть стати дерева і кущі, на яких знаходяться обірвані дроти, тож не слід залазити на них, торкатися та розкачувати, особливо у вологу погоду. Забороняється проникнення на територію підстанцій, відкривання дверцят комплектних та закритих трансформаторних підстанцій, розподільчих пунктів і перебування на їхніх дахах.

Нерідко цими пересторогами нехтують підлітки, які полюють за ефектними селфі, та юні любителі травмонебезпечного паркуру, що потрапляють на дахи підстанцій та інше електрообладнання, тренуючись у подоланні умовних перешкод.

Небезпечно наближатися та доторкатися до обірваних дротів, що провисають або лежать на землі. Особливість електромережі у тому, що після обриву провід, імовірно, все ще знаходитися під напругою, струм з нього "стікає" в ґрунт, і людина, знаходячись поряд, може отримати ураження. Побачивши такі дроти, не слід наближатися до них на відстань менш ніж 8 метрів. У разі потрапляння у зону крокової напруги, пересуватися слід у протилежний від них бік, не відриваючи підошви від землі.

При виявленні обірваних дротів, іскріння, відкритих чи пошкоджених ТП, РП, потрібно розповісти про це дорослим або зателефонувати за цілодобовими номерами Кол-центру ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО": (0532) 510-910 та 0-800-210-312.

До речі, названі номери, так само як і попереджувальні знаки про небезпеку ураження електрострумом, розміщені на трансформаторних підстанціях та розподільчих пунктах ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО".

Дорослих, батьків, учителів закликаємо виховувати у дітей та підлітків навички культури безпечної поведінки поблизу електрообладнання, докладно розповідати про електробезпеку, демонструвати її на власному прикладі, адже від їхньої уваги та піклування напряму залежить здоров'я та життя підростаючого покоління!

Адміністрація Гребінківської філії ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО"


Схожі матеріали:
👁 1052
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: Полтаваобленерго, дроти




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ