Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.02.2015

Полтавщину відвідав міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус


Свій перший робочий візит міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус здійснив на Полтавщину


Полтавщину відвідав міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас АбромавичусСвій перший робочий візит міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус здійснив на Полтавщину. 9 лютого він відвідав промислову столицю регіону — Кременчук.

У наддніпрянському місті міністр побував на двох потужних підприємствах — ПАТ «Кременчуцький завод дорожніх машин» та ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод».

Міністр пройшовся виробничими цехами, ознайомився зі зразками готової продукції. На «Кредмаші» йому показували асфальтозмішувачі нової, «європейської» серії, що відповідають високим вимогам ЄС в плані якості.

З цими зразками кременчужани вже починають освоювати ринок європейських країн. Крюківські вагонобудівники презентували гостям сучасний тривагонний приміський дизель-поїзд, який успішно пройшов усі випробування та має дозвіл на серійне виробництво. Такий потяг цього року планують придбати  для потреб Львівської залізниці. Абромавичусу також показали вагон для міжнародних перевезень, вагон-ресторан, багажний та спальний вагони.

Звісно ж, говорили й про проблеми, які сьогодні стоять на заваді розвитку промисловості. Промисловці, які експортують свою продукцію за кордон, очікують від уряду збільшення терміну для повернення валютної виручки. І сподіваються на те, що в Україні запрацюють нарешті програми державної підтримки вітчизняних виробників. Йдеться насамперед про закупівлю української техніки коштом державного та місцевих бюджетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Південній залізниці правоохоронці затримали хулігана

— Ми обговорили з керівництвом декілька тем, які наболіли, зокрема можливості розвитку підприємств та продажу продукції на європейські ринки, — прокоментував Айварас Абромавичус. — Торкнулися теми євростандартизації, розглянули питання вартості такого процесу. Теми не нові, вони очікувані. Будемо детально обговорювати план, як допомогти українським виробникам експортувати товари за кордон, адже перспективи у підприємств великі, потрібно працювати. Знаю, що вирішенням проблем полтавських підприємств, зокрема Крюківського вагонобудівного заводу, на рівні уряду нині активно займається керівник області.

— Сьогодні з боку держави потрібна особлива підтримка нашим підприємствам, — зауважив голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко, який супроводжував міністра під час робочої поїздки. — Відносно вагонобудівного заводу ця робота ведеться, торік купили 2 пасажирських потяги, які сьогодні успішно курсують залізничною мережею України. Потрібно максимально сприяти розвитку і підтримці промисловості, особливо машинобудування. Сьогодні Кременчук — є індустріальним центром не тільки Полтавщини, а й України. І таким він має залишатися й надалі.

Айварас Абромавичус підтвердив, що держава не залишиться осторонь проблем промисловості. Що ж до практичної допомоги, то вже наступного тижня в область приїде заступник міністра економічного розвитку, що опікується питаннями промисловості. За круглим столом він зустрінеться з керівниками підприємств та ділових кіл регіону, аби більш предметно обговорити нагадльні проблеми та розробити своєрідну «дорожню карту» для їх вирішення.

Схожі матеріали:
👁 945
Категорія: Прес-реліз
Теги: Айварас Абромавичус, Полтавщина, міністр, Кременчук




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ