Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


01.02.2018

Помер перший український космонавт Леонід Каденюк


В цілому космонавт провів в невагомості 15 діб, 16 годин і 34 хвилини.


Помер перший український космонавт Леонід Каденюк31 січня раптово помер український космонавт, який першим в нашій країні вчинив політ в космос, Герой України, кандидат технічних наук Леонід Каденюк.

Як повідомляють інтернет-видання, льотчик-випробувач Каденюк помер на 67-году житті в Києві, під час пробіжки в парку "Царське село".

Місто Кременчук, що на Полтавщині, Л.Каденюк відвідав в лютому 2010 року, прибувши на запрошення громадської організації "Полтавське земляцтво" у рамках програми популяризації в Україні кадетського руху. На момент свого візиту космонавт провів зустріч з курсантами кременчуцького військового ліцею. Майбутнім офіцерам Леонід розповів, як треба досягати своєї мети, про кадетську співдружність і перспективи України як космічної держави.
 
"Я розповідаю про те, що людина відчуває в космосі, в невагомості. Якщо порівняти космос з тим буттям, з яким ми стикаємося на землі, - це два різні світи. У космосі у мене сталося переосмислення - щось змінилося у філософії сприйняття життя на Землі. Я про це і розповідаю. Я написав книгу "Місія - космос". Три екземпляри дарую вашому військовому ліцею. У книзі детально намагався описати відчуття людини в космосі.

Це дуже складно, оскільки вони виникають уперше", - так само розповідав про свої враження і цілі візиту Герой України Каденюк для представників кременчуцьких ЗМІ.

Леонід Каденюк народився 28 січня 1951 року в Клішківці Хотинського району Чернівецької області в сім'ї учителів. З раннього дитинства майбутній космонавт мріяв про космос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Пирятинській ОТГ успішно реалізується реформа у сфері надання адміністративних послуг

У 1995 році Леонід Каденюк прийняв громадянство України. З 1995 року був в групі космонавтів Національного космічного агентства України. 19 листопада - 5 грудня 1997 року вчинив свій знаменитий космічний політ в якості фахівця з корисного навантаження на американському космічному кораблі-шатлі "Колумбія".

В цілому космонавт провів в невагомості 15 діб, 16 годин і 34 хвилини.
 

Схожі матеріали:
👁 771
Категорія: Актуально
Теги: космонавт, Леонід Каденюк




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ