Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.02.2020

Популярність гімнастики в суспільстві і в чому її користь для здоров'я


Гімнастичний зал спорткомплексу "Авангард" обладнаний найбільш затребуваними гімнастичними снарядами


Чому гімнастичні зали в останні декілька років стали активно набирати популярність не лише серед дітей, але і дорослих?

Гімнастика - це дуже захоплюючий вид спорту, дуже органічний. Діти люблять бігати, стрибати, перекидатися, а на хорошому устаткуванні під керівництвом тренера із задоволенням вчаться робити це правильно. По-друге, гімнастика - універсальний вид спорту. Вона розвиває абсолютно усі види фізичних здібностей - швидкість, силу, витривалість, координацію, гнучкість.

Дитячо-юнацький навчально-спортивний комплекс профспілок м. Києва "Авангард" http://avangardsport.com, запрошує усіх бажаючих жителів міста, які хочуть займатися різними видами спорту, в тому числі і гімнастикою. Гімнастичний зал спорткомплексу "Авангард" обладнаний найбільш затребуваними гімнастичними снарядами (кільця, бруси, турніки і так далі), у тому числі є присутнім батут. Зал має площу 614 м². Гімнастичний килим 120 м² (чистий простір посеред спортзалу).

Гімнастичний зал
 

Гімнастикою можна займатися у будь-якому віці - від 1,5 року до 100 років. У будь-якому віці гімнастика дає унікальні можливості для активності.

Для малюків гімнастика важлива не лише тому, що забезпечує якісний фізичний розвиток, вона розвиває і руховий інтелект, моторику. Це самий кращий вид розвиваючого зайняття і фізичної активності для маленьких дітей. Вони стають більше соціалізованими, дисциплінованими, вчаться слухати тренера-наставника, з великою повагою і увагою сприймають дорослих.

Для дітей шкільного віку важливо займатися спортом, щоб гармонійно розвиватися, справлятися з навантаженнями, зміцнювати осанку. Тренування дуже допомагають дітям в цьому віці добре розвиватися, устигати в школі, знімати напругу, вчитися концентруватися.

Підліткам гімнастика подобається за можливість вивчення акробатичних елементів, дуже важлива, що діти починають краще володіти своїм тілом, а це дає більше упевненості в собі. І це справжня упевненість в собі на підсвідомому рівні.

Якщо говорити про дорослих, то гімнастика при виконанні сложнокоординационных вправ примушує їх відключатися, не думати про поточні проблеми. Це відмінний вид активного відпочинку. Також гімнастика дає хорошу кардионагрузку і зміцнює м'язи. Це три найголовніші елементи фізичної активності для дорослих - координація, силові і кардиоупражнения.

Навіть для літніх людей гімнастика корисна, наприклад вона навчає умінню правильно групуватися у разі падінь, а розвиток координації - це життєво важливо.

Корисні поради про здоровий спосіб життя

По-третє, гімнастика - це один з найбезпечніших видів фізичної активності, якщо це не спорт вищих досягнень, де тренування проходять на межі можливостей, гімнастами виконуються надзвичайно складні елементи, а риски отримання травми високі. Гімнастика в спорткомплексі при правильній організації тренувань, хорошому устаткуванні і кваліфікованих тренерах є одним з найбезпечніших видів спорту.

Схожі матеріали:
👁 504
Категорія: Прес-реліз
Теги: Гімнастичний зал, гімнатика, Авангард, Київ, Спорткомплекс




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ