Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.07.2020

Послуги крауд-маркетингу: сервіс отримання природних посилань для сайтів


Які завдання вирішує крауд-маркетинг?


Крауд-маркетинг, що це простими словами? Почнемо з класичного визначення, а точніше переведення самого терміна з англійської на українську мову. Отже, crowd - натовп і marketing - просування товару, послуги або бренду. Оперуючи тільки дослівним перекладом, отримуємо таке значення, крауд-маркетинг — це технологія масового залучення цільової аудиторії до продуктів компанії. Робиться це за допомогою рекомендацій і коментарів на тематичному ресурсі. У контенті посту, статті або обговорення розміщується посилання на обговорюваний сайт. Найпопулярніші майданчики для крауд-маркетингу — це різні форуми, соцмережі, сайти з рекомендаціями та відгуками.

У середовищі інтернет-маркетологів часто можна зустріти таке визначення crowd-marketing - це нативная (природна, ненав'язлива) реклама про бренд і продукти компанії на сайтах, де знаходиться цільова аудиторія. По суті, ті ж відгуки й рекомендації, але «замасковані» під природне спілкування. Студія пошукового маркетингу Embo Studio https://embo.com.ua/crowd-marketing/ надає послуги комплексного просування сайтів в пошукових мережах. Ця спеціалізована компанія може гарантувати якісний результат, індивідуальний підхід з використанням найсучасніших методів. На сьогоднішній день веб-сайт - це ваш основний центр продажів. Саме тому рекомендуємо збудувати мультиканальну систему залучення і конвертації трафіку, яка дозволить вам виділятися на digital ринку і впевнено будувати успішний бізнес. Зробіть це вже сьогодні разом з професіоналами Embo Studio.

крауд-маркетинг
 

Переваги та недоліки технології

Як будь-який інструмент інтернет-маркетингу, крауд-технологія має свої плюси та мінуси.

Розглянемо основні переваги:
 
Цільовий трафік на сайт. За допомогою нативного обговорення продуктів компанії або самого бренду, рекламодавець отримує зацікавлену аудиторію на продающий сайт. Крім того, справжні й розгорнуті відгуки або рекомендації підвищують лояльність потенційних клієнтів — тобто зростає довіра до бренду і продукції.

Позитивна репутація компанії. При грамотному підході до технологій крауд-маркетингу можна у свідомості споживача створити позитивний образ бренду і його продукції. Відгуки та рекомендації, обговорення на форумах і в соцмережах підвищують довіру користувачів, розігрівають бажання купити або замовити продукт. Однак компаніям потрібно відповідати «виліпленого» образу, в іншому випадку крауд-маркетинг почне працювати в мінус — на відтік клієнтів і зниження довіри.

Просування окремих сторінок товару, послуги або акції. За допомогою інструментів crowd-marketinga можна цілеспрямовано давати трафік на конкретні сторінки сайту.

Підвищення природності реклами. Сьогодні пошукові системи швидко розкушують методи просування, пов'язані із посилальним зростанням. Головний «косяк» більшості технологій — це нав'язливість рекламних пропозицій. Сучасний користувач втомився від настирливих пропозицій типу «перейти за посиланням». Рішення проблеми криється в підвищенні нативних самих рекламних повідомлень. Тобто пости, відгуки, рекомендації повинні говорити мовою цільової аудиторії та природним способом зацікавлювати в продукті.

До мінусів відносять:

Підходить не всім компаніям. Як і будь-який інструмент просування, крауд-маркетинг може не спрацювати. Не від того, що технологія погана. Просто не кожному бізнесу вона підходить. Наприклад, місцевим компаніям в місті краще підійде зовнішня реклама або просування в соціальних мережах. Також масове залучення — не найкращий варіант для організацій зі специфічним продуктом і високим середнім чеком. Наприклад, продаж яхт і приватних літаків крауд-маркетинг швидше нашкодить, ніж допоможе.

Висока трудомісткість. Для спілкування з цільовою аудиторією на форумах, в соціальних мережах і на інших майданчиках необхідно час. Крім того, кожне повідомлення бажано робити унікальним і несхожим на рекламу. Написання таких постів вимагає досвіду, і все того ж часу. Можна замовити роботу копірайтерів, але і тут знайти хорошого фахівця, який би розібрався в тонкощах товару, політики бренду — не просто. Плюс послуги комерційного письменника з навичками сторітеллінга коштуватимуть дорого.

Завжди є ризик отримати бан. Спілкуючись з ЦА на чужому майданчику в мережі, рекламодавець завжди знаходиться під загрозою бана. У 90% випадків адміни форумів чи спільнот в соціальних мережах підозріло ставляться до учасників, які розміщують посилання в постах. Для рекламодавця така діяльність схожа прогулянкам по мінному полю. Один ніяковий рух і все розлетиться в пух і прах.

Однак розумний підхід до крауд-маркетингу, звичайно, дозволить звести всі ризики до мінімуму. Так що боятися не потрібно, але діяти слід обережно.


крауд-маркетинг
 
 

Які завдання вирішує крауд-маркетинг?

Основних напрямів в цій технології чотири:
  1. Підвищення впізнаваності компанії, послуг, продуктів у цільової аудиторії. Як би не мріяли стартаперів про великих продажах, маловідомий бренд або товар не приверне увагу масового покупця. Але крауд-маркетинг може підвищити впізнаваність шляхом активної роботи на майданчиках, де мешкає ЦА.

  2. Збільшення припливу потенційних покупців на сайт. Якщо розміщувати нативні пости, відгуки з посиланнями на трастових ресурсах, то помітно підростуть метрики відвідуваності на сайті-акцепторі. Важливий момент, «теплота» трафіку залежить від якості підбору тематичних донорів.

  3. Поліпшення поведінкових характеристик сайту. Природні пости, які не схожі на рекламні повідомлення, будуть цікаві широкій аудиторії. Таким чином, рекламодавець отримує на цільові сторінки максимально зацікавлених в пропозиції відвідувачів, що позначається сприятливо на ранжуванні сайту.

  4. Забезпечує природне просування в ПС. Для стабільно зростання позицій ресурсу у видачі необхідно урізноманітнити трафік. Тобто залучати відвідувачів не тільки з SEO або контекстної реклами, але й органічним способом — переходи з інших ресурсів. Відповідно контрольний профіль повинен бути «розбавлений» природними посиланнями. В іншому випадку сайт може потрапити під фільтри Яндексу або Гуглу.


Схожі матеріали:
👁 1804
Категорія: Прес-реліз
Теги: реклама, crowd-marketing, крауд-маркетинг, цільова аудиторія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ