Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.05.2017

Про виплату компенсації вартості продуктів харчування


Виплата проводиться об'єктами поштового зв'язку за місцем проживання одержувачів


Про виплату компенсації вартості продуктів харчуванняПро виплату компенсації вартості продуктів харчування для громадян, віднесених до категорії 1 і 2 осіб, постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Відповідно до ст. 20, ст. 21 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" передбачено виплату компенсацій Вартості продуктів харчування для громадян, віднесених до категорії 1 і 2 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Згідно з нормами чинного законодавства виплати компенсації здійснюються у поточному місяці за попередній, оскільки компенсація - це відшкодування витрат на придбання продуктів харчування. Дата виплати компенсації законодавством не встановлена.

Відповідно доп.9 постанови Кабінету Міністрів України від 20.09.2005 р. № 936 "Про затвердження порядку використання коштів державного бюджету для виконання програм, пов'язаних із. соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" Міністерство соціальної політики Україниу місячний строк після прийняття закону про Державний бюджет на відповідний рік визначає в розрізі областей розміри грошової компенсації вартості продуктів харчування для громадян, віднесених до категорії 1 і 2.

Наказом Міністерства соціальної політики України від 25.01.2017 року № 111 визначені розміри компенсації вартості продуктів харчування для громадян, віднесених до категорії 1 і 2 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2017 рік для Полтавської області: для 1 категорії - 401,40 грн., для 2 категорії - 200,70 грн.

Станом на 14.03.2017 року на виконання програм, пов'язаних із соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи в Полтавській області проведена виплата компенсацій за пільгове забезпечення продуктами харчування по лютий 2017 року. Виплата проводиться об'єктами поштового зв'язку за місцем проживання одержувачів або через установи уповноважених банків.

Схожі матеріали:
👁 1236
Категорія: Соціальний захист
Теги: компенсація, виплати




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ