Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.02.2019

СБУ ефективно протидіє розвідувально-підривній діяльності російської воєнної розвідки


Українська контррозвідка викриває та припиняє ретельно підготовлені таємні операції російських спецслужб


Служба безпеки України реалізовує комплекс системних заходів із протидії розвідувально-підривній діяльності проти нашої держави, організованій Головним управлінням Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації.  Про це на брифінгу повідомив представник Департаменту контррозвідки СБУ Володимир Настюк.

Наприкінці року  оперативники спецслужби  блокували діяльність агентурної мережі  російської воєнної  розвідки на території Миколаївської області. Операція була проведена під процесуальним керівництвом Головної військової прокуратури. 

20 грудня співробітники СБ України затримали її керівника - капітана першого рангу Збройних Сил України в запасі, який також має громадянство Російської Федерації.
 
«Нами встановлено, що він був завербований співробітником ГУ ГШ ЗС РФ у місті Севастополь та неодноразово виїжджав на територію анексованої АР Крим для проведення агентурних зустрічей», - зазначив Володимир Настюк.  


СБУ ефективно протидіє розвідувально-підривній діяльності
 

СБУ встановила, що за завданням російської спецслужби, колишній старший морський офіцер та його спільники здійснювали збір і передачу інформації військового характеру з обмеженим доступом щодо діяльності військових частин, які дислокуються в Очаківському гарнізоні Миколаївської області, зокрема їх залучення до проведення Операції об'єднаних сил на Сході України.
 

СБУ ефективно протидіє розвідувально-підривній діяльності

 
«Останнє завдання від російських кураторів полягало у створенні та подальшій координації діяльності на території Очаківського району «бойового підпілля»  для проведення деструктивних заходів із дестабілізації ситуації у регіоні», - підкреслив представник контррозвідки СБУ.


СБУ ефективно протидіє розвідувально-підривній діяльності
 

Під час процесуальних дій, правоохоронці вилучили за місцем проживання агента військової розвідки РФ засоби зв'язку із російськими кураторами, комп'ютерну техніку та електронні накопичувачі інформації, на яких оброблялися зібрані відомості, документальні матеріали, в тому числі з обмеженим доступом.
 


Наразі йому оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1. ст. 111 («Державна зрада») Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці.

Тривають слідчо-оперативні дії. Стосовно інших членів мережі будуть прийняті окремі процесуальні рішення.

Водночас контррозвідкою СБУ було проведено операцію з викриття ще двох агентурних груп російської воєнної розвідки на території Харківського і Одеського регіонів.
 


За оцінками Служби безпеки України, ГУ ГШ ЗС РФ залишається у авангарді реалізації агресивної політики Кремля щодо нашої країни та становить значну загрозу для її державної безпеки. «Саме представники Головного управління Генштабу Збройних сил Російської Федерації напряму організовували анексію Криму та перехід під контроль Російської Федерації значної частини території Донецької та Луганської областей», - наголосив Володимир Настюк.        

Сьогодні українська контррозвідка демонструє спроможність викривати та припиняти ретельно підготовлені таємні операції російських спецслужб, - зауважив він.
 

Прес-центр СБ України


Схожі матеріали:
👁 1038
Категорія: Відео-калейдоскоп
Теги: спецслужби, Оперативники, розвідувально-підривна діяльність, СБУ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ