Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.04.2019

СБУ викрила Інтернет-агітатора на дискредитації виборчого процесу за завданням спецслужб РФ


Оперативники спецслужби встановили, що мешканка Маріуполя розміщувала матеріали із закликами до змін державного кордону України


Співробітники Служби безпеки України залучені до операції Об’єднаних сил викрили у Донецькій області антиукраїнського Інтернет-агітатора на дискредитації виборчого процесу Президента нашої держави.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканка Маріуполя на персональних сторінках заборонених соціальних мереж розміщувала матеріали із закликами до змін державного кордону України. Також зловмисниця популяризувала терористичні організації «Д/ЛНР».


СБУ викрила Інтернет-агітатора на дискредитації виборчого процесу
 

Напередодні виборів Президента України агітатор у різних групах соцмереж розповсюдила понад дванадцять тисяч повідомлень із закликами до зміни державного конституційного ладу та втручання у виборчий процес.

Діяльність пропагандистки координували куратори з тимчасово непідконтрольної території України. Певну частину матеріалів для розповсюдження в Інтернет-мережі агітатор отримувала від представників так званого «міністерства інформації ДНР».   

Під час санкціонованих слідчих дій співробітники СБУ виявили за місцем проживання зловмисниці комп’ютерну техніку та мобільні пристрої з матеріалами, що підтверджують протиправну діяльність.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України фігуранту справи повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправних дій.
 
 
Прес-центр СБ Україн


Схожі матеріали:
👁 851
Категорія: Відео-калейдоскоп
Теги: СБУ, вибори, інтернет-агітатор




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ