Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.01.2017

Семінар педагогів-організаторів в Мар'янівській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Є.П.Гребінки


У Мар’янівській школі ім. Є. П. Гребінки відбувся районний семінар педагогів-організаторів


Семінар педагогів-організаторів в Мар'янівській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Є.П.Гребінки16 грудня 2016 року у Мар’янівській ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Є. П. Гребінки відбувся районний семінар педагогів-організаторів Гребінківського району. Хлібом-сіллю учасників семінару зустріли біля пам’ятника Є.П.Гребінки.

Всі побували на родовому кладовищі славетного роду Гребінок та вшанували пам’ять покладанням квітів. Далі педагоги-організатори шкіл району прибули до школи, відвідали кабінет виховної роботи, ознайомилися з робочою документацією. У «Гребінчиній світлиці» розпочався запланований виховний захід «Євгенова колиска! Мар’янівська земля! Вклонімось низько-низько землі цій ще здаля…».

Саме в ці грудневі дні ми згадуємо ту тяжку годину, коли перестало битися серце прекрасної людини, що залишила по собі помітний слід. Євген Гребінка був письменником, громадським діячем, одним із ініціаторів викупу з кріпацької неволі Т. Г. Шевченка, добра та щира людина. У «Гребінчиній світлиці» також була проведена екскурсія, а фольклорний жіночий колектив «Солоспів» виконав народну пісню часів Гребінок «Пливе човен без весельця».

У шкільному музеї роду Гребінок було продовжено виховний захід, де всі присутні здійснили "мандрівку в часі" та побували на гостині у хуторі Убіжище та познайомились зі всіма членами великої та дружної родини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківська школа №4: Подорож до Києва

Учні школи повідали, як же склалися долі Ганнусі, Михайла, Аполлона, Миколи, Олександра, Людмили, Костянтина та Петра. Розповідь біографії Євгена велась від імені його доньки Надії. Не можна було не згадати на святі і творчість земляка.

Особлива увага була приділена його пісням «Помню я еще молодушкой была…», «Ні, мамо, не можна нелюба любить» та славнозвісному романсу «Очи черные». Учні молодших класів зачарували гостей вальсом, а запальні циганочки – своїм танцем. Свято завершилося, учасники семінару розглянули музейні експонати та сфотографувалися на згадку. Тут же відбулося і обговорення виховних заходів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Відділ освіти Гребінківської РДА


Схожі матеріали:
👁 1071
Категорія: Шкільний екран
Теги: Гребінківщина, школа, шкільний екран, пам’ятник, Мар’янівка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ