Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.03.2018

Школярам про Великого Кобзаря


Завідуюча музеєм Людмила Андріївна Безвиненко розповіла присутнім цікаві епізоди з життя Т. Шевченка


Школярам про Великого Кобзаря5 березня “Гребінчина світлиця” приймала гостей, учнів і вчителів Овсюківської ЗОШ І-ІІІ ст на чолі з директором школи Н. І. Теслімовою.

Ніна Іванівна - активна пропагандистка творчості Т. Г. Шевченка. З своїми вихованцями вона часто подорожує по Шевченківських місцях. Завідуюча музеєм Людмила Андріївна Безвиненко розповіла присутнім цікаві епізоди з життя Т. Шевченка, особливу увагу приділила в своїй розповіді про перебування Тараса на Полтавщині в 1843 році.

Під час цієї подорожі Шевченко побував в Убєжищі, Мойсівці, Березовій Рудці, Городищі, Слободі, Лубнах, Кременчуці, Полтаві.

Подорож по мальовничій Полтавщині надихнула поета на нові поезії, підняла його моральний дух, дала нові сили для боротьби із самодержавством. Найбільше Шевченку сподобалось Убєжище, батьківщина Євгена Гребінки. Мальовничі місця на березі річки Оржиці, теплий і гостинний прийом в родині Гребінок.. Людмила Андріївна розповіла про те, що брат Євгена Микола Гребінка і Тарас Шевченко одночасно навчались в Академії художеств.

Як Микола Гребінка, так і Тарас Шевченко стали академіками в галузі мистецтва. Правда Тарас так і не побачив документ про присвоєння йому такого високого звання, він був оприлюднений після його смерті..

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що зміниться для учнів, батьків і вчителів у Новій українській школі

Палка шанувальниця творчості Тараса Шевченка Лідія Миколаївна Запорожець з м. Гребінка виконала пісні на слова поета. Директор Овсюківської ЗОШ 1-І II ст. Н. І. Теслімова у своєму виступі підкреслила особливу значимість творчості Шевченка в житті українців.

Схожі матеріали:
👁 836
Категорія: Шкільний екран
Теги: Гребінчина світлиця, шевченко, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ